1 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ

Αυτοί που ξέρουν ότι είναι φορεις της ηπατίτιδας, γνωρίζουν και πώς να προφυλάξουν τους άλλους χωρίς να τους τη μεταδώσουν, καθώς πολύ καλά έχουν διδαχτεί από τους θεράποντες ιατρούς τους αυτά τα πράγματα και καλά έχουν εμπεδώσει στη συνείδηση τους πως έτσι πρέπει να συμπεριφέρονται.

Σχετικά με το γνωστό περιστατικό της Πάφου που έχει τύχει μεγάλης προσοχής και έχει αναστατώσει τον κόσμο και κυρίως το προσωπικό του Νοσοκομείου Πάφου, πρέπει και αυτοί καλά να γνωρίζουν και ακόμα πολύ περισσότερο από τους άλλους πώς να προφυλαχτούν οι ίδιοι και πώς να προφυλάξουν άλλους, και κυρίως τον ίδιον τον ασθενή και όχι να τον διασύρουν και να τον διαπομπεύουν στην κοινωνία που δεν θέλει και πολλά για  να πανικοβληθεί. Είναι καλόν εμείς οι δημοσιογράφοι να ερωτούμεν και ολιγον τους ειδικούς πριν να δαχτυλοδείχνουμε  και να εκθέτουμε τον οποιονδήποτε κάποιον στο ανάθεμα της κοινής γνώμης.
Πιστευομεν ότι εκείνοι που διάδωσαν το γεγονός τούτο χωρίς καμία περίσκεψη, να αντιμετωπιστούν δεόντως από τα συμβούλια των επαγγελματικών τους τάξεων. Διερωτόμαστε αν ο ιατρικός σύλλογος ή το συμβούλιο νοσηλευτικής θα ενδιαφερθούν σχετικά.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ