25 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΣΥΜΟΦΟΡΗΣΗ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ

Η Εθνική Φρουρά, για όσο καιρό συνεχίζεται το έγκλημα και ο αναχρονισμός της κατοχής μέρους του εδάφους της πατρίδας μας, θα συνεχίσει να διατηρεί και να ενισχύει το ρόλο της ως η κατεξοχήν δύναμη αποτροπής έναντι οποιασδήποτε νέας τουρκικής απειλής

Αυτό δήλωσε ο Χριστόφορος Φωκαϊδης σε χαιρετισμό στην τελετή απονομής ηθικών αμοιβών στους εθελοντές Εθνοφύλακες της Εθνικής Φρουράς που έγινε στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στη Λευκωσία.
Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες της πολιτείας για την συνεισφορά των εθελοντών εθνοφυλάκων, λέγοντας ότι η παρουσία τους στην Εθνική Φρουρά είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο σε στρατιωτικό επιχειρησιακό επίπεδο, αλλά και γιατί μέσα από την ενεργό προσφορά τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές.
Συγκεκριμένα, την Τεταρτη 24 Σεπτεμβρίου, στο στρατόπεδο Αθαλάσσας έγινε τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στις μάχες του 1974 και επ ευκαιρία, σε μια σεμνή τελετή παρασημοφορήθηκαν εθελοντές εθνοφύλακες που υπηρετήσαν πάνω από 8 χρόνια στην Εθνοφυλακή. Εδόθησαν επίσης διπλώματα για την πολυετή προσφορά των Εθνοφυλάκων από τον υπουργό άμυνας και τον αρχηγό της Εθνικής φρουράς. Μεταξύ των τιμωμένων και οι αιώνιοι Εθνοφύλακες από τη Χλώρακα, Μιχαλάκης και Κωστάκης Γ. Λεωνίδου (αδέρφια)

Κατά τη δεξίωση οι Εθνοφύλακες συζήτησαν και μετέφεραν τις ανησυχίες και την αντίδραση τους για την ανακοίνωση του Υπουργείου περι της παραδόσεως των κλείστρων των G3 των Εθνοφυλάκων.