31 Ιουλίου 2015

ΠΠΕ ΠΑΦΟΣ:

ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΑΦΟΣ2017
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ, ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 συνεχίζει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα με το ΣΕΕΦΕΣΤ – ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, με γαστρονομικές ταινίες που θα σας ανοίξουν την όρεξη και κλείνει το φετινό καλοκαίρι με ένα ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ και διαδρομή στην Κυπριακή παράδοση γεμάτη με ήχους, εικόνες και γεύσεις.

06 – 26 Aυγούστου 2015
SEE FEST 2015 – ΓΕΥΣΤΙΚΟ... ΣΙΝΕΜΑ 
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της  Ευρώπης- Πάφος 2017 καθιερώνει αυτές τις κινηματογραφικές προβολές, θέλοντας να καλλιεργήσει τον ανοικτό κινηματογράφο στην Πάφο, κερδίζοντας κοινό και δημιουργώντας ένα καινούριο θεσμό που θ’αναπτυχθεί στην πορεία προς το 2017. Από το 2014 στο πλαίσιο του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού και της ενότητας Ταξιδιώτες του Κόσμου, το Πάφος 2017 οργανώνει Σινεμά στην Παραλία  με προβολές ταινιών που φέτος φλερτάρουν με τη γαστρονομία, την κουζίνα, τον έρωτα και το στομάχι.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ - ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 21:00
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρόγραμμα Προβολών

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015
SOUL KITCHEN
Ο Έλληνας εστιάτορας Ζήνος είναι πολύ άτυχος. Το εστιατόριο του δεν πάει καλά, η γυναίκα που αγαπά μετακομίζει στη Σαγκάη και αυτός βρίσκεται κρεββατωμένος και αντιμέτωπος με τον αδελφό του που μόλις αποφυλακίστηκε και που δυστυχώς δεν μπορεί να ξεπεράσει το καταστροφικό πάθος του για το τζόγο. Μια βραβευμένη κωμωδία σε σκηνοθεσία του Fatih Akin. Ηθοποιοί: Αδάμ Μπουσδούκος, Μoritz Bleibtreu, κ.α.
2003/108’ Γερμανικά, Ελληνικά, Αγγλικά

 Τρίτη 11 Αυγούστου 2015
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ο Φάνης ξαναγυρίζει στην Πόλη, ύστερα από τριάντα χρόνια, για να δει τον άρρωστο παππού του. Το ταξίδι δίνει την αφορμή για αναδρομή στο παρελθόν, όταν ως παιδί στην Πόλη, μάθαινε τα μυστικά της μαγειρικής από τον παππού του και ζούσε τον πρώτο έρωτα με τη μικρή Σαϊμέ. Σκηνοθεσία Τάσου Μπουλμέτη, με τους Γιώργο Χωραφά, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Στέλιο Μάινα, Ρένια Λουιζίδου, Ταμέρ Καραντάλ και Τάσο Μπαντή.
2003/109’ Ελληνικά,Αγγλικά

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015
Ο ΣΕΦ
Ο σεφ ενός πολυτελούς εστιατορίου συγκρούεται με έναν κριτικό γεύσης και κατόπιν με το αφεντικό του, ο οποίος και τον απολύει. Με παρότρυνση της πρώην γυναίκας του, επιστρέφει στο Μαϊάμι και ξεκινά τη δική του επιχείρηση: μια κινούμενη καντίνα με γκουρμέ φαγητό.
Σκηνοθεσία: Jon Favreau
Ηθοποιοί: Jon Favreau, Scarlet Johansonn
2014/114’ Αγγλικά

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ 30,5 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ
Η ιστορία μιας οικογένειας Ινδών, οι οποίοι μετακομίζουν στη Νότια Γαλλία ανοίγοντας ένα ινδικό εστιατόριο, απέναντι από ένα ακριβό βραβευμένο με αστέρι Μισελέν, εστιατόριο πυροδοτώντας έτσι μια γαστρονομική μάχη μεταξύ των δυο «ανταγωνιστών». Σκηνοθεσία: Lasse Hallstrom. Ηθοποιοί: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal, Charlotte Le Bon.
2014/122’ Αγγλικά, Γαλλικά, Ινδικά

Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
Ο Λαογραφικός ‘Ομιλος Κτήμα στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Συμμετοχής και του Ανοικτού Εργοστάσιου Πολιτισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 διοργανώνει λαογραφικό διήμερο σε μια λαογραφική διαδρομή της Κυπριακής παράδοσης γεμάτη με ήχους, εικόνες και γεύσεις. H  Κύπρος κουβαλά μια μακρά παράδοση μύθων και ιστοριών και  ιδιαίτερα η  περιοχή της Πάφου, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα π.Χ. Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Μύθος & Θρησκεία αναδεικνύεται  η ένδοξη ιστορία, η κληρονομιά, ο πολιτισμός και η παράδοση που προσθέτουν στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σκοπός της εκδήλωσης παράλληλα είναι η αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης της Πάφου – γνωστό ως «Κτήμα» και η καθιέρωσή της ως θεσμός. Παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα με χορούς από την Κύπρο, τον Πόντο, την Κρήτη και την Ελλάδα, θέατρο σκιών, παραδοσιακά παιχνίδια και λαϊκές παραμυθίες όπως και παραδοσιακά εργαλεία, παραδοσιακά μουσικά όργανα, κυπριακά εδέσματα και τοπικοί οίνοι είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το λαογραφικό αυτό διήμερο.

Είσοδος Ελεύθερη
Πλατεία Δημαρχείου Πάφου & Κέντρο Πόλης
‘Εναρξη 28/8 στις 18:00

‘Εναρξη 29/8 στις 11:00