21 Αυγούστου 2015

Μηνύουν το ΣΑΠΑ τα ίδια τα μέλη του

Γράφει η Ντόρα Χριστοδούλου
 Το ένα πρόβλημα μετά το άλλο αντιμετωπίζει το ΣΑΠΑ, το οποίο, μετά το σκάνδαλο που έπληξε το Συμβούλιο, βλέπει τώρα το ένα μέλος του μετά το άλλο να διεκδικεί αποζημιώσεις για τις κακοτεχνίες και φθορές που παρατηρήθηκαν από τις κατασκευαστικές εργασίες του. Το Σεπτέμβριο ξεκινά η εκδίκαση των αγωγών του Δήμου Γεροσκήπου και του Κοινοτικού Συμβούλιου Χλώρακας, ενώ σειρά παίρνουν οι κοινότητες Κισσόνεργας και Έμπας.
Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, ο οποίος τόνισε ότι είναι μεν πρωτοφανές το γεγονός, όμως αυτό είναι ενδεικτικό της τεράστιας δυσλειτουργίας του οργανισμού όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ήδη Γεροσκήπου, Χλώρακα, Κισσόνεργα, Έμπα και εσχάτως και ο μεγαλομέτοχός του, Δήμος Πάφου, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη απαιτώντας αποζημιώσεις εκατομμυρίων για κακοτεχνίες ή ανολοκλήρωτες εργασίες από τους εργολάβους σε δρόμους στα όριά τους. «Αυτό και μόνο θα έπρεπε να κινήσει το ενδιαφέρον των θεσμικών παραγόντων της Δημοκρατίας για να κινηθούν αυτεπάγγελτα. Ειδικά αφού οι καταγγελίες ήταν ενώπιόν τους εδώ και πολύ καιρό. Μέσα σε αυτό το ζοφερό πλαίσιο, ο οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει», τόνισε ο κ. Παυλίδης.

Ο δήμαρχος Γεροσκήπου εξέφρασε επίσης απογοήτευση για το γεγονός ότι ένα κονδύλι της τάξης των €5 εκατ. που «σταυρώθηκε» πριν οκτώ μήνες από το Δ.Σ. του ΣΑΠΑ για να διετεθεί στις τοπικές Αρχές-μέλη του για επιδιόρθωση των κακοτεχνιών, παραμένει ακόμη δεσμευμένο λόγω διαδικασιών. Απογοήτευση εξέφρασε επίσης και για το γεγονός ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε ένα κονδύλι €600.000 για επιδιόρθωση αντίστοιχων κακοτεχνιών σε κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου, αλλά όχι και για αυτές της Πάφου.
 
ΠΗΓΗ: Φιλελευθερος