21 Οκτωβρίου 2015

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ


ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΛΙΜΝΗ ΣΤΑ ΡΟΔΑΦΙΝΙΑ


Στη Χλώρακα ξένοι ιδιοκτήτες γης που παίρνοντας δανικά και αγύριστα  χρήματα συντελώντας έτσι στην καταστροφή των τραπεζών και την οποία κλήθηκε ο λαός να πληρώσει, αγόρασαν παραθαλάσσιες εκτάσεις γης, τις οποίες αξιοποίησαν τουριστικά, καταπατώντας κάθε νόμο και ηθικό μέτρο. ΄
Σε παράπονο μας στην επίτροπο διοικήσεως σαν εφημερίδα της Χλώρακας ότι έκλεισαν μια φυσική θαλασσινή λίμνη εκατομμυρίων χρόνων στην τοποθεσία ΡΟΔΑΦΙΝΙΑ, η επίτροπος σε έρευνα της, πολύ έντονα τους κατηγόρησε, και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει να αποκαταστήσει την τάξη και τον νόμο.
Φυσικά, τίποτα δεν έκαμε ο υπουργός, και στη πιεστική μας αναφορά για το θέμα δια επιστολών, ή δια της δημοσιότητας, ιδού η μοναδική ενέργεια που έπραξε σήμερα, μετα πάροδο πολλών μηνών:
Έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Έπαρχο Πάφου (την οποία κοινοποίησε και σε εμάς), και τον καλεί να μας ενημερώσει άκουσον-άκουσον, για το θέμα.
Τι να πει πλέον κανείς, είμαστε ένας λαός σαν καλαμιά στον κάμπο, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την προστασία μας. Όλα γίνονται για την εξυπηρέτηση των αρχόντων, αυτών που ασύδοτα λεηλάτησαν τον τόπο, αυτών που ευθύνονται για τη σημερινή μας οικονομική καταστροφή. Κατέστρεψαν τον απλό πολίτη, κατέστρεψαν και το φυσικό περιβάλλον, και αντί οι Κρατικές αρχές να λάβουν μέτρα, καλεί το υπουργείο εσωτερικών την επαρχιακή διοίκηση να μας ενημερώσει.
Μα τι να μας ενημερώσει; Ότι η θαλασσινή λίμνη παραμένει μπαζωμένη, το βλέπουμε εξόφθαλμα κάθε μέρα. Ότι ουδείς έπραξε τι, είναι εις γνώσιν μας.
Η ενημέρωση λοιπόν, αν μας γίνει, θα είναι άλλη μια κοροϊδία από τις κρατικές αρχές προς τον απλό πολίτη.