5 Ιουνίου 2016

Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟ

Τελέστηκαν σήμερα στο ελληνικό νησί της Σαλαμίνας, στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, τα αποκαλυπτήρια προτομής του Σαλαμίνιου καπετάνιου των πλοιαρίων «ΣΕΙΡΗΝ» και «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», Ευάγγελου Λουκά Κουταλιανού. Η απόφαση να τιμηθεί ο καπετάνιος των ιστορικών πλοιαρίων του Κυπριακού Αγώνα, λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας επι Δημαρχείας Γιάννη Τσαβαρή το 2014 και υλοποιήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της νυν Δημάρχου, Ισιδώρας Νάννου-Παπαθανασίου. Η προτομή κατασκευάσθηκε στην Αθήνα και η σχετική δαπάνη καλύφθηκε από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου, την Μητρόπολη Πάφου και άλλους κύπριους ιδιώτες και επιχειρηματίες.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής τέλεσαν από κοινού ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χριστόφορος Φωκαϊδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ελλάδος Δημήτρης Βίτσας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, αγωνιστές και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της Πάφου.
Την κοινότητα Χλώρακας που έχει αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Σαλαμίνας το 2015 εκπροσώπησε ο Κοινοτάρχης Κλεόβουλος Παπακώστας.


Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου - www.philenews.com