18 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Όταν σε ένα τόπο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεράκι για τις τέχνες και τον πολιτισμό, τότε συμβαίνουν πράγματα. Στη Χλώρακα κάποιοι ιδιώτες ευτυχώς μας έχουν συνηθίσει να τους παρακολουθούμε κατά καιρούς, να μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τις πράξεις και τις ενέργειες τους.
Ο Χριστόδουλος Πάφιος (Αντωνέσκος), ένας καλλιτέχνης πραγματικός που με αγάπη εμβάθυνε στην πατροπαράδοτη τέχνη του θεάτρου σκιών, ανάλωσε μια ολόκληρη ζωή εργαζόμενος σκληρά και διαθέτοντας τα εισοδήματα του, προωθώντας την πολιτισμική παγκόσμια πλέον τέχνη του Καραγκιόζη. Γυρίζοντας από τόπο σε τόπο κι από χώρα σε χώρα, διέδωσε την Κυπριακή τέχνη του καραγκιόζη. Αλλά το κυριότερο, ξοδεύοντας τεράστια ποσά από τα εισοδήματα του, δημιούργησε το μουσείο ΚΑΡΑΓΓΙΟΖΗ στην κεντρική πλατεία της Χλώρακας. Ένα χώρο πολιτισμού που επισκέπτονται ξένοι και ντόπιοι, με τον ίδιο τον καλλιτέχνη να ξεναγεί και να εξηγεί την ιστορία του θεάτρου σκιών.
Ο Χριστόδουλος Πάφιος συνεχίζοντας τη μεγάλη τέχνη που δημιούργησε ο παππούς του, ψυχαγωγεί μικρούς και μεγάλους δίνοντας παραστάσεις όπου τον καλέσουν, ενίοτε και στη Χλώρακα.
Ο Χριστόδουλος Πάφιος, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η ώρα 11:00 το πρωί στο καφενείο του Αντωνέσκου δίπλα στην εκκλησία, θα δώσει παράσταση θεάτρου σκιών με το έργο Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, μια επίκαιρη σπαρταριστή κωμωδία για μικρούς και μεγάλους, ενώ μετά την παράσταση οι θεατές μπορούν να επισκεφτούν το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ στη διπλανή αίθουσα.

Καλούνται όλοι να είναι εκεί, διότι τυχεροί θα είναι όσοι προσέλθουν, καθώς σπάνια πλέον συναντάμε ζωντανές παραστάσεις αυτού του είδους, και ειδικά από έναν φτασμένο καλλιτέχνη της τέχνης όπως είναι ο Χριστόδουλος Αντωνίου Πάφιος.