3 Ιουνίου 2018

ΤΑ ΑΠΟΧΩΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ


Τα δημόσια αποχωρητήρια κτίζονται για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών. Όταν κάποιος ευρίσκεται εκτός χώρου που διαθέτει χώρους υγιεινής, πρέπει να έχει πρόσβαση σε δημόσια αποχωρητήρια για το αναφαίρετο δικαίωμα του ως εκ της λέξεως πηγάζει, αυτό της ανάγκης του.
Στη Χλώρακα σε αναλογία πληθυσμού, υπάρχει μεγάλος αριθμός αποχωρητηρίων. Υπάρχουν στα δυο δημόσια παρκινγκ και ένα στην θάλασσα της Αλικής τα οποία είναι ξεκλείδωτα και λειτουργούν κανονικά, και τα οποία διαχειρίζεται το Κοινοτικό Συμβούλιο. Υπάρχουν όμως άλλα έξι έξω από τις εκκλησίες και το κοιμητήριο, που η εκκλησιαστική επιτροπή εν τη σοφία της τα έχει κλειδωμένα, ίσως για να τα χρησιμοποιούν οι επίτροποι όταν καμιά φορά το χρόνο εκκλησιάζονται στα εξωκκλήσια.
Το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται, είναι κυρίως στα κλειδωμένα αποχωρητήρια έξω από το κοιμητήριο στο οποίο συχνάζει πλήθος κόσμου. Σαν δημοσιογράφος έλαβα πολλά παράπονα από πολίτες, ότι στις επισκέψεις τους για να ανάψουν την καντήλα των πεθαμένων τους, πλείστες φορές αντιμετώπισαν το τεράστιο πρόβλημα να έχουν ανάγκη για την ανάγκη τους, και να βρίσκουν τα αποχωρητήρια κλειδωμένα, με αποτέλεσμα κάποιοι είτε να τα κάνουν πάνω τους, είτε να ουρούν και να αφοδεύουν όπου δή (καταλαβαίνει ο καθείς τι εννοώ). Και οι πολίτες της Χλώρακας σιωπηλοί και μαθημένοι να έχουν το κεφάλι σκυφτό, ανέχονται τον κάθε εντεταλμένο αντί να επιτρέπει, να απαγορεύει την πρόσβαση φέροντας ως δικαιολογία ότι τα λερώνουν ή και τα σπάζουν. Όμως το Κοινοτικό Συμβούλιο διαθέτει καθαρίστρια για να τα καθαρίζει. Όμως πώς να τα καθαρίσει αφού παραμένουν κλειστά; Κατά τη γνώμη μου, ο λόγος που τα έχουν κλειδωμένα είναι ίσως η κακία που συνήθως διακατέχει κάποιους ανθρώπους που αρέσκονται και ηδονίζονται με το να δυσκολεύουν δ τους συνάνθρωπους τους.
Έλεος πλέον, χωριανοί ξυπνάτε