4 Μαρτίου 2020

Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ


Οι παραλίες της Χλώρακας είναι από τις ωραιότερες του κόσμου. Με μια βιοποικιλότητα που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα και που οφείλουμε να διαφυλάξουμε.
Δυστυχώς όμως όλες έχουν καταστραφεί από κάποιους ξενοδόχους οι οποίοι χωρίς άδεια από τις τοπικές αρχές και χωρίς σεβασμό τις καταπάτησαν, τις ξεχέρσωσαν και τις παραμόρφωσαν στήνοντας φραγμούς και τοποθετώντας ανεξέλεγκτα κρεβατάκια και ομπρέλες δια ίδιον όφελος και εις βάρος των πολιτών και των Χωρικών αρχών. Τις άλλαξαν και τις λέρωσαν, τις διαμόρφωσαν και τις ασχήμυναν κατά το δοκούν.
Τους έδωσαν άλλο σχήμα και άλλη μορφή. Έσκαψαν τους βράχους μέσα στην ίδια τη θάλασσα και έκτισαν πάνω και μέσα σ’ αυτήν μπαρ, καντίνες, τοποθέτησαν κρεβατάκια για μασσάζ, όλα για κέρδος και εξυπηρέτηση των πελατών τους.
Και ενώ όλοι συμφωνούμε για όμορφες παραλίες, και ενώ όλοι διαφωνούμε με τους καταπατητές, δυστυχώς αρκετοί αδιαφορούμε. Ως εκ τούτου λοιπόν, πρέπει οι Κοινοτικές αρχές να δράσουν πάραυτα και να αναλάβουν τον ρόλο τους, να τις προστατεύσουν και να τις διαχειριστούν όπως τους έταξε ο νομοθέτης, με σεβασμό και αγάπη στο περιβάλλον.