24 Απριλίου 2020

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ

Οι αντίδραση από τον εγκλεισμό κτυπάει στο κόκκινο καθώς ο κόσμος άρχισε να δυσανασχετεί. Βλέπουμε πολλούς να σιγοβράζουν και να περιμένουν μια σπίθα για να πάρουν φωτιά.
Οι αντιδράσεις διαφορετικές, άλλους τους βλέπουμε μέσω του facebook να συμπεριφέρονται τρελλά, άλλοι ενοχλημένοι από μια τηλεόραση γείτονα τους που παίζει μετά τις 21:00 τηλεφωνούν  στην αστυνομία ότι τάχατες γίνονται παράνομες συνάξεις, και άλλοι πιστοί της Ορθόδοξης θρησκείας  ενοχλούνται για το κυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία στους παπάδες και στις εκκλησίες.
Τα νεύρα των ανθρώπων άρχισαν να τεντώνουν πέραν του δέοντος και είναι έτοιμα να σπάσουν.  Με ένα μικρό έναυσμα ίσως ορμήξουν, ίσως γίνουν όχλος, ίσως στραφούν εναντίον του συστήματος που τους εσώκλεισε για να τους προστατεύσει από την πανδημία. Που τους τρομοκράτησε με τον μπαμπούλα του θανάτου και τους άφησε εκτός εργασίας για το καλό τους.
Κι όμως πολλοί εξ αυτών, όσο και να πίστεψαν πως όλα τα μέτρα ήταν για το καλό τους, μετά από τόσον μακροχρόνιο αφόρητο εγκλεισμό, άρχησαν να δυσανασχετούν και μη βλέποντας ιδίοις όμμασι άρρωστους και θανάτους  παρα μόνο ακούνε νηχθιμερόν τα ΜΜΕ να τους βομβαρδίζουν για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν, άρχισαν να κουράζονται, να πιστεύουν λιγότερο και να αναρωτιούνται.
Περιμένοντας ένα μικρό κυβερνητικό επίδομα που σε άλλους θα δοθεί και σε άλλους όχι, που σε άλλους θα φτάσει και σε άλλους όχι, γνωρίζουν ότι η οικονομία του τόπου έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και  ότι ύστερα τους περιμένουν μύρια δεινά από την ανεργία και τη φτώχια που θα προκύψει.
Οι περισσότεροι σφίγγουν τα δόντια και αντέχουν, όμως δειλά κάποιοι άρχισαν να μην πιστεύουν, να δυσανασχετούν και να αντιδρούν.
Μας λένε ότι τα αυστηρά μέτρα λήφθηκαν  για το καλό μας, για να μην αρρωστήσουμε, για να μην πεθάνουμε. Όμως αν τρελαθούμε θα είναι καλύτερα; Αν κάποιοι γίνουν Ιούδες και  για ασήμαντη αφορμή καταδίδουν τους γειτόνους, αν οι αστυνομικές αρχές διώκουν 10 πιστούς, αλλά επιτρέπουν δεκάδες στις τράπεζες και στις υπεραγορές, που θα καταντήσουμε ως λαός;
Ας διερωτηθούν λοιπόν οι επιστήμονες και οι ιθύνοντες, τι είναι περισσότερον ωφέλιμο για την κοινωνία, και άς πράξουν ανάλογα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ