21 Μαΐου 2020

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ, ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Πολλοί ισχυρίζονται πως η επιδημία του κορωνοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα νέο είδος γρίπης  το οποίον κάποιοι παγκόσμιοι εξουσιαστές έχοντας απεριόριστο χρήμα στη διάθεση τους,  το χρησιμοποιούν ως πείραμα για παγκόσμιο έλεγχο των ανθρώπων και ότι συνεπάγει αυτό, δηλαδή να ποδηγετήσουν κυβερνήσεις και ανθρώπους ώστε να συμπεριφέρονται και να πράττουν κατά πώς αυτοί θα δίνουν οδηγίες.
Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, το πείραμα σχεδόν εξολοκλήρου έχει πετύχει, αλλά με ένα βαρύ οικονομικό κόστος και μια τεράστια οικονομική ύφεση που τα πολύ κακά αποτελέσματα της θα φανούν στην άμεση μετακορωνοϊκή εποχή.
Κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, όλες οι χώρες και όλοι οι ηγέτες έδειξαν να υπακούν και να ακολουθούν τις οδηγίες ποδηγετώντας τους υπηκόους τους ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να υπακούν στα όσα μέτρα προφύλαξης τους διατάξουν. Ακόμα και ο Τραμπ  που από την αρχή έδειξε να είναι αντίθετος, στο τέλος τους ακολούθησε θέλοντας και μη καθώς με την πρώτη του αντίθεση τον χλεύασαν και τον αποδήμησαν, ενώ ο Τζόνσον που στην αρχή δοκίμασε να μην υπακούσει, του κόλλησαν την ασθένεια με αποτέλεσμα και αυτός να γίνει πειθήνιο τους όργανο.
Μέσα σε όλους αυτούς τους περιορισμούς και τον εγκλεισμό ο οποίος διήρκησε σε χρόνο που κάθε υγιής άνθρωπος δεν θα άντεχε περισσότερο, οι κυβερνήσεις μη αντέχοντας άλλο τις οικονομικές επιπτώσεις και βλέποντας τον κίνδυνο αναταραχών, άρχισαν σιγά σιγά να άρουν τα μέτρα.

Τώρα, αν κάποιος παρατηρούσε τις συμπεριφορές του κόσμου και τις δημοσιοποιούσε, θα μαθαίναμε  πολλά παράδοξα εξ όσων συμβαίνουν στις κοινωνίες. Σε πάρα πολλούς παρατηρήθηκε αλλαγή συμπεριφοράς. Πολλοί αγρίεψαν, έγιναν δύσθυμοι, εριστικοί ή και τελείως απαθείς και πολλοί κατάντησαν καταθλιπτικοί. Οι καυγάδες σε αντρόγυνα πολλαπλασιάστηκαν, η βία στην οικογένεια το ίδιο, ζευγάρια χώρισαν, ίσως στο άμεσο μέλλον να δούμε και πολλά διαζύγια να συμβαίνουν.
Άλλοι μοιρολατρώντας αποδέχτηκαν τη μοίρα που τους καθόρησαν, και άλλοι αρρώστησαν, ενώ μερικοί αυτοκτόνησαν, ενώ πολλοί σκεφτόμενοι το αβέβαιο μέλλον που τους περιμένει, ευρίσκονται σε μια διαδικασία σαλταρίσματος του νου και της σκλεψης.
Οι διαρρήκτες  αποθρασύνθηκαν αποτολμώντας να δρουν ενώ ο κόσμος ευρίσκεται εν οίκω, επιχειρηματίες έγιναν μαυραγορίτες σε είδη πρώτης ανάγκης όπως απολυμαντικά υγρά και γάντια.
 Αλλοδαποί  κυρίως Σύριοι μη σεβόμενοι τα διατάγματα, με τις συμπεριφορές τους προκαλούν τα αισθήματα των ιθαγενών κατοίκων, και οι οποίοι αντιδρώντας ομαδοποιούνται και στρέφονται εναντίον τους σε ένα επικίνδυνο κυνήγι μαγισσών στήνοντας ομάδες παρακολούθησης και κατατρεγμού τους .
Με όλα αυτά και άλλα να συμβαίνουν, τα πράγματα δείχνουν  όλο περισσότερο να δυσκολεύουν, και πως ημέρες χειρότερες έρχονται οι οποίες πόσο δύσκολες θα είναι, κανείς με σιγουριά δεν μπορεί να προβλέψει.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ