27 Ιουνίου 2019

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Σήμερα το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας έστειλε συνεργείο με μπουλντόζες και φορτηγό στην αυλή μου με σκοπό να κατεδαφίσει ένα πρόχειρο υποστατικό στην πίσω αυλή ενός καταστήματος στο οποίον ο ενοικιαστής μου ένας Σύριος,  παράνομα έστησε σε τόπο  που δεν φαίνεται, αλλά ούτε ενοχλεί. Θα ήταν όλα δίκαια καμωμένα, αν το Κοινοτικό συμβούλιο Χλώρακας  είχε ένταλμα από το δικαστήριο. Παρ όλο που δεν είχαν δικαίωμα να προχωρήσουν, κάλεσαν και την αστυνομία να τους προστατεύσει στην παρανομία που θα έκαναν. Μετά που κάλεσα και εγώ την αστυνομία, οι αστυνομικοί πράττοντας το καθήκον τους, τους συνέστησαν την παρανομία τους, και έτσι έφυγαν, αφού πρώτα όλοι οι εργάτες και τα μηχανήματα για ώρες ξεκουράζονταν περιμένοντας οδηγίες, ώσπου στο τέλος έφυγαν άπραχτοι, όμως όλες αυτές τις εργάσιμες ώρες που χάθηκαν, θα καλεστούν οι πολίτες να τις πληρώσουν.
Όμως, το χειρότερο της πράξεως αυτής του Κοινοτικού Συμβουλίου, είναι ο ρατσισμός και το ρουσφέτι που επέδειξαν. Ενώ εδώ και χρόνια στα διπλανά οικόπεδα ευρίσκονται παράνομα υποστατικά που βγάζουν μάτι, το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν τους ενόχλησε. Ο ένας γιατί είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και ο άλλος (ο καταγγέλλων και παραπονούμενος) γιατί έχει πολλούς οικογενειακούς ψήφους.
Συμφωνώ ότι οι παρανομίες πρέπει να αίρονται, αλλά δια της νομίμου οδούς, δηλαδή μέσω δικαστικών αποφάσεων. Οι κοινοτικές αρχές έχουν δικαίωμα μόνο να καταγγέλλουν, και όχι να επεμβαίνουν στις ιδιωτικές περιουσίες χωρίς άδεια.
Υ.Γ. Υποψιάζομαι ότι ο Κοινοτάρχης Χλώρακας ζήλεψε την ετσιθελική συμπεριφορά του Δημάρχου Πάφου, και τον ακολουθεί καταπόδας, δηλαδή θέλει να επιβάλλει μόνος του το νόμο, χωρίς δικαστικές διαδικασίες.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ