27 Αυγούστου 2014

ΕΡΙΞΑΝ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΜΠΛΕΓΜΑΤΑ

Στη Κύπρο με όλα τα δεινά ένεκα της κακής οικονομίας που έχει φορτωθεί στους ώμους του ο καταπονημένος λαός, επί πλέον στο σβέρκο του έχουν καθίσει και ορισμένοι ασυνείδητοι επιχειρηματίες που με αψυχολόγητες πράξεις προκαλούν τη ψυχολογία τους. 

Σε περιοχή της Χλώρακας προκλητικά και αχρείαστα, επιχειρηματίας έχει τοποθετήσει  συρματοπλέγματα σε δική του περιουσία μεν, προκαλώντας όμως τα αισθήματα των πολιτών, αφού με αυτό τον τρόπο έχει αποκόψει μια ολόκληρη παραλία από τους κατοίκους της κοινότητας
Με πρόσχημα την κατασκευή εργοταξίου, απομόνωσε ένα μεγάλο κομμάτι της θάλασσας το οποίον οι πολίτες ελεύθερα για εκατοντάδες χρόνια απολάμβαναν και χαίρονταν.

Συγκεκριμένα στην περιοχή ΠΗΛΟΣ, επιχειρηματίας ανάπτυξης γης έχει τοποθετήσει συρματοπλέγματα αποκόπτοντας εξ ολοκλήρου τη θάλασσα. Μπορεί να τα έχει τοποθετήσει στα δικά του σύνορα ίσως εξασφαλίζοντας άδεια,αλλά μια παράνομη άδεια, καθώς ολοι γνωρίζουμε πως ο νόμος απαγορεύει αυστηρά την παρεμπόδιση της όδευσης προς τη θάλασσα η οποία αποτελεί κοινωνικό αγαθό.

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι περιμένοντας τις τοπικές αρχές να μεριμνήσουν για την ελεύθερη τους πρόσβαση, αλλά παρακολουθώντας την μεγάλη τους απραξία, κάποιοι μη αντέχοντας ίσως την πρόκληση, έδρασαν και έριξαν τα συρματοπλέγματα ελευθερώνοντας τις προσβάσεις και ελευθερώνοντας τη φύση στο φυσικό της περιβάλλον.