2 Απριλίου 2016

Το «Πάφος 2017» εμπνέει μαθητές της Χλώρακας


ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Έδωσαν χρώμα σε τοίχο του σχολείου τους

Πάφος: Όταν ο μεγάλος στόχος της πολιτιστικής και κοινωνικής αναβάθμισης της Πάφου, με «όχημα» το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, γίνεται κτήμα των απλών ανθρώπων, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι άξιο θαυμασμού. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η πρωτοβουλία των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου Χλώρακας, που προκάλεσε κύμα θετικών αντιδράσεων στην Πάφο και όχι μόνο.
Τα παιδιά του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου δημιουργούν μια Πάφο ξεχωριστή, μια Πάφο ονειρική, εμπνεόμενα από την καμπάνια του «Πάφος 2017». Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και της εθελόντριας του οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 Ανθής Ευαγγέλου και βάζοντας μπόλικη φαντασία, τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ Τάξης κατέπληξαν τους πάντες: Ζωγράφισαν σχέδια με τα σπίτια των ονείρων τους στο μάθημα της Τέχνης, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της κ. Ευαγγέλου, αφού έγινε επεξεργασία των σχεδίων αυτών στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, δημιουργήθηκε μια αξιόλογη σύνθεση εμπνευσμένη εξ ολοκλήρου από τους μαθητές. Το έργο αυτό ζωγραφίστηκε σε τοίχο εντός του σχολείου. Με πολύ μεράκι και χαρά, τα παιδιά έβαλαν χρώμα στο έργο ομορφαίνοντας έτσι το χώρο του σχολείου τους.


Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου