2 Απριλίου 2016

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΦΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΡΑ

Ευτυχώς που υπάρχουν πολιτιστικά σωματεία όπως είναι το "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΦΟΥ", που δρουν με κριτήρια ανεξάρτητα από προσωπικές γνωριμίες και πελατειακές σχέσεις όσον αφορά στην προβολή, στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και στην απόδοση τιμής σε ανθρώπους του πνεύματος, έστω κι αν δεν είναι μέλη τους ή οι οποίοι, από δική τους επιλογή, παραμένουν ανέντακτοι.
Το σωματείο  αποφάσισε όπως το Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα ΣΕΚ, τιμήσει τον λογοτέχνη ποιητή Νίκο Πενταρά για την προσφορά του στα γράμματα και στον πολιτισμό που ακούραστα υπηρέτησε μια ολόκληρη ζωή ως εκπαιδευτικός και ως λογοτέχνης. Θα είναι ένα αφιέρωμα στο ποιητικό του έργο με ομιλίες, απαγγελίες, και παρουσίαση μελοποιημένων τραγουδιών σε στίχους του τιμωμένου ποιητή από τον Νέαρχο Νεάρχου.

Το «Πολιτιστικό Ρεύμα Πάφου» είναι σωματείο που φιλοδοξεί στην ανύψωση του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου των μελών του και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Πάφου στο παρόν στάδιο και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Κύπρου.
Βασικοί σκοποί του σωματείου είναι ανάμεσα σε άλλους:
- Η προβολή της περιοχής μέσα από κινήσεις και εκδηλώσεις του
συλλόγου.
-Η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, διαλέξεων, πολιτιστικών βραδιών και άλλων εκδηλώσεων με σκοπό την συνεισφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Πάφου με απώτερο στόχο τη συμβολή στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της Πάφου.
 
- Η ανάπτυξη αλλά και η παροχή ευκαιριών στους πολίτες για να αναπτύξουν υπεύθυνες δραστηριότητες ώστε να χρησιμοποιούν εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
- Η συμβολή στην έρευνα στην προώθηση και διεκδίκηση της λύσης των τοπικών προβλημάτων.
- Η δραστηριοποίηση του συλλόγου ως συμβουλευτικού κοινωνικού θεσμού για ζητήματα που αφορούν τους ενεργούς πολίτες και τα κοινά της Πάφου.
- Η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, των ανθρωπίνων
δικαιωμάτων και των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανοχής
και της ισότητας, η έμπρακτη προαγωγή των δικαιωμάτων των πολιτών με σκοπό τη βελτίωση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωή του τόπου και της χώρας με απώτερο στόχο την ποιοτική βελτίωση της ζωής των πολιτών.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ