18 Δεκεμβρίου 2016

ΠΩΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ:

Οι ώρες της κάλπης
Στις 7:00 το πρωί θα ανοίξουν οι κάλπες για να αρχίσει η εκλογική αναμέτρηση, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα διακοπεί  για διάλειμμα μιας ώρας. Η ψηφοφορία θα επαναρχίσει στη 1 μ.μ. και θα λήξει κανονικά στις 6.00 μ.μ..
Αν παραστεί ανάγκη, προεδρεύων υπάλληλος κάθε εκλογικού κέντρου μπορεί να παρατείνει τις ώρες ψηφοφορίας, κατά την κρίση του, μέχρι τα μεσάνυκτα, νοουμένου ότι υπάρχουν ψηφοφόροι έξω από το εκλογικό του κέντρο,οι οποίοι δεν έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.
Αν κυλήσουν όλα ομαλά και βάση προγράμματος μέχρι  τις δέκα το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου αναμένεται να είναι γνωστά τα τελικά αποτελέσματα για τους Δημάρχους και κοινοτάρχες ενώ γύρω στις έντεκα το βράδυ θα είναι κοντά σε τελικά σε ότι αφορά κομματικούς ψήφους για δήμους και κοινότητες.
Πώς και πού ψηφίζετε
Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα με τις ταυτότητες τους ή τα εκλογικά τους βιβλιάρια.  Ο ορθός τρόπος ψηφοφορίας για να είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο είναι ο κάθε ψηφοφόρος να  επιλέξει τον υποψήφιο που θέλει βάζοντας στο διπλανό κουτάκι είτε το σημαδάκι √ ή Χ με τις πέννες μπιρό, χρώματος μπλε ή μαύρου, που θα είναι διαθέσιμες στον θάλαμο για σκοπούς της ψηφοφορίας.
Αξίζει να αναφέρουμε  ότι τυχόν χρησιμοποίηση πέννας οποιουδήποτε άλλου χρώματος, εκτός από μπλε ή μαύρο, θα καθιστά τα ψηφοδέλτια άκυρα.