4 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ


 Σε μια καταστροφική επιχειρηματική δραστηριότητα των ξενοδόχων και των εργολάβων γης, στη Χλώρακα έχουν κτίσει και κλείσει σχεδόν όλες τις παραλίες χωρίς να τους αγγίζει ο νόμος παρ όλες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.
Έχουν σκάψει τη θάλασσα, έχουν κτίσει τοίχους και φραγμούς, και έχουν αποκόψει σχεδόν όλες τις προσβάσεις για τους απλούς πολίτες.
Έχουν όμως αποθρασυνθεί παντελώς καθώς ο νόμος δεν τους τιμωρεί, και ένας εξ αυτών έχει ρίξει τους οχετούς του ξενοδοχείου του και έχει μπαζώσει ολόκληρη θαλασσινή λίμνη η οποία επικοινωνούσε υπογείως με τη θάλασσα και η οποία ήταν εξαιρετικού κάλλους που ομόρφαινε τη θάλασσα της Χλώρακας.
Όμως μετά από εφτά χρόνια αγώνων, ήρθε η δικαίωση. Ύστερα από σκληρή πάλη κάποιων προοδευτικών κατοίκων που τα έβαλαν με το κράτος και τις τοπικές αρχές, κατάφεραν να τους πείσουν να αποκαταστήσουν την θαλασσινή λίμνη των Ροδαφινιών την οποίαν είχε κλείσει ο ασυνείδητος ξενοδόχος.
 Έτσι σήμερα αρχή της Άνοιξης και ορόσημο για την Χλώρακα, άρχισαν οι εργασίες για αποκατάσταση της θαλασσινής λίμνης των Ροαδαφινιών. Ως εξ αυτού οφείλουμε ένα ευχαριστώ στην έπαρχο Πάφου η οποία επέβαλε την τάξη, αξίζει επίσης ένα εύγε στον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό όμιλο Χλώρακας, και ιδιαίτερα στον πρόεδρο Ανδρέα Κυριακού.