16 Μαΐου 2017

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ

Το Πρόγραμμα «Παρατηρητής της Γειτονιάς» είναι μια στρατηγική πρόληψης του Εγκλήματος όπου οι πολίτες παρατηρούν και ενημερώνουν την Αστυνομία για ασυνήθιστες, ύποπτες, και εγκληματικές δραστηριότητες που γίνονται στην περιοχή τους, ενώ η ίδια η αστυνομία τους ενημερώνει πώς να κάνουν τα σπίτια και την περιουσία τους λιγότερο ελκυστικά στους εγκληματίες, και πώς να είναι σε εγρήγορση για ύποπτες και εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Την Τρίτη 16 Μαΐου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λέμπας σε συνεργασία με την Αστυνομία διοργάνωσαν στην αίθουσα της εκκλησίας της Χλώρακας μια μικρή παρουσίαση για τον θεσμό του παρατηρητή της γειτονιάς. Πολλοί ενδιαφερόμενοι έσπευσαν μετά χαράς και παρακολούθησαν την ενημέρωση όπου πολίτες και αστυνόμοι, παράθεσαν πολύ παραστατικά τα επιχειρήματα τους για την αξία του θεσμού. Οι κοινοτάρχες Χλώρακας και Λέμπας σε παρέμβαση τους, κάλεσαν τους πολίτες να υποστηρίξουν το θεσμό, τόσο για την ιδία την ασφάλεια τους, αλλά και της γειτονιάς τους.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν ο βοηθός αρχηγού αστυνομίας κ. Κουσιουμής, καθώς και ο διευθυντής της αστυνομίας Πάφου, Νίκος Πενταράς ο οποίος έχοντας ρίζες από τη Χλώρακα, έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής από τους παρευρισκόμενους.