22 Νοεμβρίου 2016

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Ο Χρίστος Πάφιος είναι εγγονός του πασίγνωστου Κύπριου Καραγκιοζοπαίχτη από τη Χλώρακα Χριστόδουλου Πάφιου. Έχοντας την ίδια καλλιτεχνική φλέβα, και θέλοντας να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση του παππού του Χριστόδουλου Πάφιου και του πατέρα του Αχιλλέα Πάφιου, από το 1984 δημιουργησε το  «Θέατρο Σκιών Πάφιος» που δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο παραστάσεων Καραγκιόζη και εκθέσεων φιγούρας και ζωγραφικής. Ακολουθώντας κατά βάσην τα χνάρια της παράδοσης όπως του τα κληροδότησαν οι δυο πρόγονοι του και σμίγοντας τα με δικές του εμπνεύσεις, δημιουργεί ένα καινούργιο θεματολόγιο παραστάσεων του θεάτρου σκιών.

Το Μ.Ε.Θ.ΣΚΙΩΝ ΠΑΦΙΟΣ λοιπόν, συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία τη λειτουργία του και ο κόσμος το επισκέπτεται καθημερινά. Ο Χρίστος ΠΑΦΙΟΣ νοιώθει δικαιωμένος που μπορεί σαν άξιος συνεχιστής των αείμνηστων παππού και πατέρα του, να προωθεί την παράδοση μας και να συντηρεί με αυτό τον τρόπο τις ρίζες της οικογένειας του. Στο.Ε.Θ.ΣΚΙΩΝ ΠΑΦΙΟΣ λειτουργεί και εργαστήριο όπου καθημερινά κατασκευάζονται φιγούρες όλων των ηρώων του Θ.ΣΚΙΩΝ. Επίσης έρχονται μαθητές όπου διδάσκονται από τον Χρίστο ΠΑΦΙΟ την τέχνη της κατασκευής φιγούρων του Θ.ΣΚΙΩΝ.

Το Μ.Ε.Θ.ΣΚΙΩΝ ΠΑΦΙΟΣ επί ταχτικής βάσεως έχει καθιερώσει παραστάσεις Καραγκιόζη σε διαφορα δημοτικα σχολεια εντος κι εκτος της Λευκωσιας.