16 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

 Τα ενοίκια στη πλείστη Κύπρο έχουν μειωθεί σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ τα περισσότερα υποστατικά που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες παραμένουν ξενοίκιαστα.
Όταν σε μια παράλογη εποχή λίγα χρόνια πριν από τώρα, οι τραπεζίτες και τα φερέφωνα τους τεχνηέντως παράσερναν τον απλό λαό σε μεγάλο δανεισμό για να κατασκευάσουν ακίνητα νομίζοντας πως τοιουτοτρόπως θα γίνονταν εισοδηματίες, αυτή τη στιγμή έχοντας υποθηκευμένες τις περιουσίες τους αδυνατούν να αποπληρώνουν τις δόσεις στις τράπεζες, και κινδυνεύουν να χάσουν ότι έχουν.
Σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες ορισμένα κόμματα με έξαρχο το ΑΚΕΛ, επιμένουν δια νόμου να μειώσουν τα ενοίκια.
Πρέπει να σκεφτούν ότι τα πλείστα διαμερίσματα κατέχονται από απλούς φτωχούς ανθρώπους που παρασύρθηκαν σε μεγάλα δάνεια για να τα χτίσουν. Πρέπει να σκεφτούν πως η μεγάλη πλειονότης των διαμερισμάτων και των καταστημάτων ενοικιάζονται σε εξευτελιστικές τιμές. Πρέπει να ερευνήσουν καλά το όλο ζήτημα, πρεπει ακόμα το ΑΚΕΛ να σκεφτεί πως εξαναγκάζει τους οπαδούς του να απομακρύνονται από το κόμμα, καθώς το 30% των ιδιοκτητών, είναι Ακελιστές.
Πρέπει τέλος να γνωρίζουν πως στα περισσότερα υποστατικά, τα ενοίκια δεν υπερβαίνουν τα δυο έως τρία ευρώ ανά μέτρο.
Άρα γιατι να θέλουν να μειώσουν τα ενοίκια, ίσως για χατίρι ορισμένων καταστηματαρχών που ενοικιάζουν σε πολύ κεντρικούς τόπους οπού εκεί τα ενοίκια είναι ακριβά; Θέλουν δηλαδή για χατίρι των ολίγων να καταστρέψουν τους πολλούς;
Πιστεύω καλά κάνουν να μην προχωρήσουν στη ψήφιση νόμου για μείωση των ενοικίων. Θα έπρεπε να ψηφίζουν νόμους περί αυξήσεως του εισοδήματος του απλού λαού, και όχι νόμους για τη συρρίκνωση του.
Πιστεύω αν ψάξει το ΑΚΕΛ στα χαμηλά στρώματα κυρίως των Ακελιστών, θα γνωρίσει τον αναβρασμό που επικρατεί, καθώς οι πλείστοι Ακελιστές έχουν επενδύσει στα ακίνητα περισσότερο από άλλους καθώς αυτοί είχαν εύκολη πρόσβαση στον Ακελοκρατούμενο Συνεργατισμο.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ