9 Φεβρουαρίου 2020

Η ΠΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Είναι παράλογο η πόλη της Πάφου που ήταν η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης να μην διαθέτει δημόσιες τουαλέτες.

Απ’ όλα τα αγαθά που υπάρχουν στον κόσμο το πολυτιμότερο είναι η υγεία, και για να την έχουμε πρέπει πάνω απ’ όλα να αγαπάμε την καθαριότητα, να έχουμε καθαρό περιβάλλον, να έχουμε πρώτιστα εμείς οι ίδιοι καθαρή και υγιεινή ζωή.

Ως εξ αυτού, είναι απαραίτητο σε δημόσιους χώρους να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους υγιεινής, καθώς η καθαριότης ξεκινά από τον άνθρωπο και επεκτείνεται στη φύση. Γι αυτό το λόγο οι πολιτισμένοι άνθρωποι από αρχαιοτάτων χρόνων κατασκεύαζαν δημόσια λουτρά και χώρους υγιεινής στους οποίους είχαν πρόσβαση οι πολίτες. 

Πρέπει λοιπόν οι αρμόδιες αρχές κάθε τόπου να μεριμνούν ώστε τουλάχιστον να υπάρχουν αποχωρητήρια για δημόσια χρήση. Ειδικά σε πόλεις όπου δεν υπάρχει η ελεύθερη φύση για τις ανάγκες όσων έχουν ανάγκη, θα έρεπε σε κάθε πλατεία και τετράγωνο, να υπάρχουν τέτοιοι χώροι.

Αντί αυτού όμως, στην πόλη της Πάφου βλέπουμε όσα δημόσια αποχωρητήρια υπήρχαν να τα έχουν χαλάσει ή και να τα έχουν κλειδώσει. Από ανέκαθεν υπήρχαν τρεις δημόσιες τουαλέτες οι οποίες εν τη σοφία των Αρχών έχουν χαλαστεί, υπήρχαν επίσης άλλες δύο στα παλαιά διοικητήρια και δικαστήρια, οι οποίες έχουν κλειδωθεί και σφραγιστεί. 

Το ήμισυ του πληθυσμού δηλαδή σχεδόν όλοι οι άνδρες, από μια ηλικία πάσχουν την ασθένεια της προστατίτιδας, και ως εξ αυτού έχουν ανά πάσα στιγμή άμεσην ανάγκην. Είναι λοιπόν φυσικό να αποφεύγουν το κέντρο της πόλεως και ένεκα και εξ αυτού, να έχει καταντήσει μια έρημη και πεθαμένη πόλη από κόσμο, καθώς όλοι προτιμούν να επισκέπτονται για τα ψώνια τους τα Mall, όπου και υπάρχουν υπεράριθμες τουαλέτες.

Κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να σκεφτεί πως όλα γίνονται επί σκοπού ώστε να κατευθύνεται ο κόσμος αλλού, να αδειάζουν οι πόλεις και να γεμίζουν τα Mall

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ