24 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΗ ΧΛΩΡΑΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Τα αδικήματα για τα οποία έχουν συλληφθει και ανακρίνονται από την αστυνομία αρκετοί άνθρωποι που σχετίζονται με την εταιρεία «ΑΡΙΣΤΟ» καθώς και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης Θεόδωρος Αριστοδήμου, τα ίδια και χειρότερα επιβαρύνουν τον κ. Τσόκκο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου "ΕΥΕΛΘΩΝ" στη Χλώρακα.
Έχει παραβιάσει με χιλιάδες τετρ. μέτρα και ορόφους τους όρους εντολής της άδειας οικοδομής που του παραχωρήθηκε, έχει καταπατήσει ολόκληρη την παραθαλάσσια χαλίτικη γη μπροστά από το ξενοδοχείο του, και απαγορεύει τη διέλευση των πεζών από τον δημόσιο πεζόδρομο για να μην ενοχλούνται οι τουρίστες που φιλοξενεί στο ξενοδοχείο του. Έχει ρίξει τους αγωγούς των λημμάτων μέσα σε φυσική θαλασσινή λίμνη εκατομμυρίων χρόνων, και την έχει μπαζώσει με μπετόν, πέτρες και χώματα. Έχει σκάψει τους βράχους και έχει κατασκευάσει σκαλιά.
Για όλα αυτά έχουν γνώση οι Επαρχιακές αρχές, αλλά το μόνο που έκαναν ήταν να τον καταγγείλουν μόνο για μια κατηγορία (για την κατασκευή ενός περισσοτέρου ορόφου), ενώ για τις άλλες τηρούν σιωπή.
Έχει καταγγελθεί στον Έπαρχο Πάφου, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Χλωρακας, και στην επίτροπο διοικήσεως εδω και πάρα πολλούς μήνες, πριν ξεκινήσει η υπόθεση ΑΡΙΣΤΟ. Όμως τίποτα δεν γίνεται, κανείς δεν τον ενοχλεί, ούτε τον μετακινεί. Όλα έχουν κουκουλωθεί. Λέγεται ότι έχει ισχυρές πλάτες τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας...
Και ο πρώτος και ο δεύτερος, καθώς έχουν γράψει εφημερίδες παγκυπριας εμβέλειας, συμπεριλαμβάνονται στους 20 που επιβαρύνονται με επισφαλή δάνεια ύψους εξεμησι δισεκατομμυρίων, με μηδενικές υποθήκες, και που δεν πληρώνουν δώσεις. Είναι χρήματα δάνεια πάνω σε εταιρείες τα οποία πήραν οι ίδιοι και οι τράπεζες δεν μπορούν να τους αγγίξουν, με αποτέλεσμα τα σπασμένα να τα πληρώνει ο φτωχός λαός. Είναι χρήματα τα οποία δημιούργησαν τις τρύπες στη Λαϊκή και στην Τράπεζα Κύπρου, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τους και τη πτώχευση της Κυπριακής οικονομίας.
Είναι καταστάσεις που δημιουργούν οργή στο λαό, που ξεχειλίζουν το ποτήρι της πίκρας και που κάνουν τους απλούς ανθρώπους να εξανίστανται και να αγανακτούν. Μπορεί με απόφαση της η κυβέρνηση να λογαριάζει να αφαιρέσει τα κλείστρα από τα G3 των εφέδρων φοβούμενοι κάποιοι αντίδραση τους ένεκα της συνεχούς καταπίεσης του λαού προς όφελος των δανειστών, αλλά πρέπει να ευθυμούνται ότι η Γαλλική επανάσταση έγινε με τσουγκράνες και τσάπες.
Ας ενεργήσουν λοιπόν, πάραυτα οι δημόσιοι λειτουργοί, ας αποκαταστήσουν την τάξη, ας τιμωρήσουν τους παραβάτες. Απλά και μόνο για να νιώσει ο δυστυχής λαός ένα μικρό αίσθημα δικαίου.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ