19 Ιανουαρίου 2013

Λογικές αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός -άρθρο-

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ
Το άγνωστο, το μεγάλο, το ανεξήγητο, το θαυματουργό, είναι ο Θεός.

Οι άνθρωποι θέλουν να πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός γιατί το εχουν εσωτερική ανάγκη να εχουν κάποιο στήριγμα δυνατότερο από τους ίδιους. Προσπαθούν να πιστεύουν διότι από την ημέρα που γεννηθήκαν οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να τους το εμπεδώσουν στο μυαλό, πράγμα όμως δυσκολο γιατί δεν μπορούν να τους το αποδείξουν. Είναι εδώ που νομίζω η εκκλησία μας κάνει λάθος, που λέει πίστευε και μη ερεύνα. Οι έξυπνοι άνθρωποι για να πειστούν θέλουν λογικές αποδείξεις ή εξηγήσεις.  Όσοι πιστεύουν χωρίς αποδείξεις είναι οι φανατικοί, και οι υπόλοιποι  ίσως νομίζουν ότι πιστεύουν.
Η μελέτη και η γνώση μας έμαθαν ότι είναι όλα κατασκευασμένα με τρόπο ώστε στην αιωνιότητα να υπάρχει τάξη. Είναι απλές αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι υπάρχει Θεός, που τις βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά μας, αλλά λίγοι είναι αυτοί που μπαίνουν στο κόπο της λογικής:
 1. Με την τεχνολογία και τη γνώση, όσα και να γνωρίσουμε και να εξηγήσουμε, πάντα φτάνουμε σε ένα σημείο, σε αδιέξοδο. Από εκεί και πέρα είναι τα δύσκολα και τα ανεξήγητα. Αν κάποιος φανταστεί και συγκρίνει τη γη με το σύμπαν, θα καταλάβει τη μεγαλοσύνη που υπάρχει, και θα καταλάβει ότι υπάρχει Θεός. Είναι το άγνωστο, το μεγάλο, το ανεξήγητο, το θαυματουργό, είναι ο Θεός.
 2. Ποια άγνωστη δύναμη έκανε να συμβαίνει η υλη να διέπεται απο σοφία, νόμους και τάξη; Η  κατασκευή του σώματος είναι μια συναρμολόγηση ύλης με ασύλληπτη σοφία που καμιά γήινη επιστήμη οσο και αν είναι ανεπτυγμένη δεν μπορεί να το φτιάξει. Μπορεί να το διορθώσει και να το μπαλώσει, δεν μπορεί όμως να το δημιουργήσει, ούτε να νικήσει το θάνατο. Είναι όλα κατασκευασμένα με τρόπο ώστε όση γνώση και να έχουμε, πάντα να φτάνουμε στο αδιέξοδο.
3. Γιατί δεν μπορούμε να νικήσουμε το θάνατο; Αν οι άνθρωποι δεν πέθαιναν, πως θα τους χωρούσε η γη;
 4. Γιατί υπάρχουν κατακλυσμοί, σεισμοί και καταποντισμοί; Όταν ο πλανήτης μολύνεται και καταστρέφεται από τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτοκαταστρέφεται και ξανά αυτοδημιουργειται.
Αυτά τα ελάχιστα καταδεικνύουν πόση σοφία και τάξη υπάρχει σε ολόκληρο το σύμπαν, είναι η πιο καλή απόδειξη ότι κατασκευάστηκαν από μια ανώτερη και απερίγραπτη δύναμη, αυτήν που ονομάζεται Θεός.
Εάν στα μικρά παιδιά από ενωρίς εξηγούσαν οι δάσκαλοι και οι γονείς ότι αυτή η άγνωστη ανώτερη δύναμη που δεν εξηγείται  είναι ο Θεός, και μετά να προχωρούσαν στο μάθημα των Θρησκευτικών, πιστεύω θα είχαμε άριστα αποτελέσματα και όλοι θα πίστευαν στο Θεό, διότι είναι η καλύτερη λογική εξήγηση που μπορεί να την χωρέσει ένα συνηθισμένο μυαλό. Απ εκεί και πέρα οι μαθητές θα δέχονταν πιο εύκολα την ιστορία της θρησκείας.