3 Ιανουαρίου 2014

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Θλιβερή είναι η εικόνα που έχουν οι πολίτες για τα κόμματα σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η prime market research consultanting για την εκπομπή Πρωτοσέλιδο στο Sigma.
Πέφτει ο δείκτης συμπάθειας προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου, και ανεβαίνουν τα ποσοστά συμπάθειας του Νικόλα Παπαδόπουλου και του Άντρου Κυπριανού.

Μετά την απόλυτη οικονομική καταστροφή που έπληξε την Κυπρο και κύριοι υπαίτιοι ήσαν όλοι οι πολιτικοί και κυριότερα οι αρχηγοί των κομμάτων που επέτρεψαν στους κλέφτες να κατασπαράξουν τον τόπο, θα έπρεπε τουλάχιστον να συνέλθουν και να μην προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.
Δυστηχως όμως αυτό δεν συνέβηκε, βλέπετε στην Κυπρο ίσως ζουν δεινόσαυροι και άγρια θηρία που δεν λαμβάνουν υπ όψη το καημένο και δύσμοιρο λαουτζίκο. Παρ όλες τις συγκινητικές εξαγγελίες όλων των κομμάτων και όλων των πολιτικών για κάθαρση και ΓΙΑ αγώνα τιμωρίας των ενόχων, κανέναν δεν πείθουν, το έδειξε καθαρά η νέα δημοσκόπηση. Εξ άλλου πως θα ήταν δυνατό αυτό να συμβεί όταν διαχρονικά έως και πρόσφατα όλοι μας αποδεικνύουν περί του αντιθέτου;
Παρακολουθήσαμε μια άνευ ντροπής συμπεριφοράς διαχείρησης των ψήφων από την πρώην ηγεσία του ΔΗΚΟ σε συμπαιγνία με το αδερφό πλέον συγκυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ  κατά την οποία διαδικασία όμως οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ έστειλαν τα μηνύματα τους, που δυστυχώς και αυτά κανείς δεν πήρε στα σοβαρά.
Το διαπιστώσαμε επίσης να συμβαίνει κατά τη διάρκεια του διορισμού των μελών των ημικρατικών οργανισμών. Είδαμε τον Νικόλα Παπαδόπουλο να επεμβαίνει εκβιαστικά για τον διορισμό των δικών του ανθρώπων παραδίδοντας λίστα ονομάτων στον πρόεδρο Αναστασιάδη χωρίς να του αφήνει περιθώρια επιλογής, συνεχίζοντας τοιουτοτρόπως το ίδιο βιολί της προώθησης των ημετέρων. Βλέπετε τώρα έχει εκλεγεί και δεν χρειάζεται πλέον να λέει ωραία και πατριωτικά λόγια ίδια με αυτά που έπεισαν τον Δηκοϊκό κόσμο να τον υποστηρίξει σε μια άνιση μάχη εναντίον του και εκ της οποίας εξήλθε νικητής.
Είδαμε τον Αβέρωφ Νεοφύτου να μας λέει πώς δεν έδωσε λίστες, αλλά ταυτόχρονα είδαμε -έστω λιγότερους από άλλες φορές- να διορίζονται δεινόσαυροι του κόμματος. Βεβαίως είναι δικαίωμα τους να ανακυκλώνουν στα πόστα τους ίδιους που αποτελούν μόνιμα τον περίγυρο της ηγεσίας του ΔΗΣΥ χωρίς να επιτρέπουν σε άλλους να αναδειχτούν, αλλά βεβαίως είναι δικαίωμα του λαού να τους απαξιεί.
Θα έρθουν οι πολιτικοί να μας ζητήσουν να πάμε να τους ξαναψηφίσουμε. Δυστηχώς η απαξίωση της πολιτικής θα οδηγήσει τους ψηφοφόρους στην αποχή. Όμως, εγώ τους λέω πως αυτό ευνοεί τους τωρινούς πολιτικούς. Εγώ τους λέω, πως θα πρεπει όλοι μαζικά να  προστρέξουν στις κάλπες. Και όλοι να στείλουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα με τη ψήφο τους. Είναι καιρός πλέον να εκλεγούν τίμιοι και ανεξάρτητοι που να έχουν όρεξη για δουλειά. Σαν κυρίαρχος λαός οι πολίτες, έχουν το δικαίωμα να το κάμουν, έχουν και την υποχρέωση. Στο κάτω κάτω, ακόμα και όσοι είναι εγκλωβισμένοι στα κόμματα, ας ψηφίσουν από το κόμμα τους καινούργιους ανθρώπους. Ας στείλουν στα σπίτια τους όλους τους παλιούς. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουν ένα καλό μήνυμα σε όσους καταχρώνται την εξουσία τους και ασελγούν επί του λαού.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ