9 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

 -άρθρο-

Από τις λίστες ντροπής που έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα, παρακολουθεί ο λαός
σε ποιους έσβησαν και διέγραψαν δάνεια οι τράπεζες που παρέσυραν στο βυθό την κυπριακή οικονομία. Είναι τρανταχτά ονόματα κομματικών στελεχών και παραγόντων  της δημόσιας διοίκησης.
Βουλευτές, δήμαρχοι, συνδικαλιστές και όσοι επηρέαζαν ή κατέφθηναν αποφάσεις, χρηματίστηκαν για να οδηγήσουν ή να αφήσουν να οδηγηθεί η χώρα στο μνημόνιο και στο κούρεμα των καταθέσεων. 

Τράπεζες και πολιτικοί, μια σχέση με σκοτεινό παρελθόν που το σύστημα της δικαιοσύνης δεν άγγιξε και ούτε έχει σκοπό ίσως να αγγίξει. Με τους τραπεζίτες που οι πολιτικοί διόρισαν και τους άφησαν ανεξέλεγκτα να παίρνουν μπόνους και να χορηγούν απεριόριστα και επισφαλή δάνεια σε όσους κεφαλαιοκράτες είχαν επιρροή στο πολιτικό σύστημα και κυρίως στους βουλευτές που οι περισσότεροι έχουν πελατειακές πλάτες μαζί τους.
Είναι λίστες ντροπής με ονόματα κομμάτων, πολιτευτών, συνδικαλιστών και εταιρειών που έχουν παραδοθεί στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής.
Είναι πληροφορίες που αποτελούν στοιχεία για τη διερεύνηση του οργίου της διαφθοράς που συνέβαλε με δραματικό τρόπο στη καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας.
Είναι λίστες με ονόματα όσων πέτυχαν διαγραφή σημαντικών οφειλών τους στις τράπεζες για εκατομμύρια ευρώ που δεν πληρώθηκαν ποτέ. 
Είναι λίστες που δημοσιοποιήθηκαν στις εφημερίδες και ήδη ο λαός γνωρίζει.

Στις μάζες του λαού έχει εμπεδωθεί η πεποίθηση πως ο νόμος δεν θα αγγίξει τους διεφθαρμένους που μας έφεραν στη καταστροφή, αφού χωρίς κανένα αποτέλεσμα έχει περάσει καιρός από τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης ότι θα οδηγήσει τους ενόχους στη δικαιοσύνη.
Ευρίσκεται ο μισός πληθυσμός της Κύπρου ενώπιον δραματικών συνθηκών φτώχειας και επιβίωσης χωρίς προοπτικές ενώπιον τους, και με κίνδυνο να τους πάρουν τα σπίτια αυτοί που επί σκοπού και με δόλιο τρόπο τους οδήγησαν στον εύκολο δανεισμό ώστε τώρα εύκολα να μπορέσουν να τους υφαρπάσουν τις περιουσίες. Συνένοχοι οι περισσότεροι πολιτικοί, που αντί να υπερασπίζονται τη νομιμότητα, ψηφίζουν νόμους επιβολής δυσβάσταχτων φορολογιών για στήριξη των τραπεζών. Με φτηνές δικαιολογίες πως οι τράπεζες είναι απαραίτητες για την Εθνική οικονομία, καλύπτουν τις παράνομες αποφάσεις τους.
Και ο δύσμοιρος λαός ανήμπορος παρακολουθεί χωρίς να έχει τρόπους αντίδρασης. Χωρίς εμπνευσμένους και τίμιους αρχηγούς να τον καθοδηγήσουν, έμεινε έρμαιο της ασυδοσίας των τραπεζιτών που με την ανοχή των πολιτικών δρουν ανενόχλητοι υφαρπάζοντας τις περιουσίες των φτωχών.
Είναι όμως καιρός να ξυπνήσουν από το λήθαργο και να αποτινάξουν το ραγιαδισμό τους. Να αντιδράσουν και να φωνάξουν. Να αρνηθούν σε ότι στρέφεται εναντίον τους. Να συνασπιστούν και να ενωθούν ως μία γροθιά και να αντισταθούν. Να πάψουν να παρασύρονται από μεγάλα λόγια και ψεύτικες δικαιολογίες.
Είναι καιρός η ψήφος τους να μετατραπεί σε αντίδραση και να καθορίσουν τοιουτοτρόπως νέους αδιάφθορους πολιτικούς για να μας κυβερνήσουν.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ