24 Νοεμβρίου 2014

ΣΑΒΒΑΣ ΒΕΡΓΑΣ ΚΑΙ ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ

Ορισμός του Όχλου: Μόνος του μπορεί κάποιος να είναι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, στον όχλο όμως γίνεται ενστικτωδώς βάρβαρος. Από τη στιγμή που συνενώνεται ορισμένος αριθμός ζωντανών όντων, είτε πρόκειται για κοπάδι ζώων ή για όχλο ανθρώπων, τοποθετούνται από ένστικτο υπό την εξουσία ενός αρχηγού δηλαδή ενός δημαγωγού. Οι δημαγωγοί προέρχονται κυρίως από νευρωτικούς και ανισόρροπους που αγγίζουν τα όρια της παραφροσύνης. Συχνά είναι ικανοί ρήτορες που επιδιώκουν μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα και ζητούν να πείσουν τον όχλο, κολακεύοντας τα ταπεινά του ένστικτα.

Παρακολουθώ στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα στις τηλεοράσεις και στο facebook να κατηγορείται με μανία και επί μακρόν ο δήμαρχος της Πάφου Σάββας Βέργας με απαράδεκτες φράσεις και ύβρεις σε βαθμό ως οι κατήγοροι να έχουν κυριευτεί από αμόκ. Παρακολουθώ επίσης τον κόσμο να έχει μετατραπεί σε όχλο και χυδαία να βρίζει και να κατηγορεί τον δήμαρχο χωρίς αναστολές.
Βλέπω το περισσό θράσος ορισμένων πολιτικών και πολιτών που με την συμπεριφορά τους καταρρακώνουν θεσμούς και αρχές και κατηγορούν κάποιον χωρίς αποδεικτικά στοιχεία που να προέρχονται από τη δικαιοσύνη. Βλέποντας τα πολιτικά κόμματα που θα έπρεπε με πάθος να προασπίζονται τη δικαιοσύνη, να καλούν τον Σάββα Βέργα να παραιτηθεί πριν δικαστεί, μου προκαλούνται ερωτήματα απλά. Γιατί τον πιέζουν να παραδεχτεί ενοχή με την παραίτηση του; Μήπως τον φοβούνται και δεν τον θέλουν στο πολιτικό προσκήνιο; Γιατί δεν τον κρίνουν με πολιτικούς όρους, παρά μόνο χωρίς αποδείξεις επιμένουν στην ενοχή του; Μήπως γιατί σαν δήμαρχος ξέρει ποιοι έχουν παρανομήσει και προσπαθούν να του εκθέσουν κατηγορίες πρώτοι αυτοί οι οποίες όμως δεν ευσταθούν;
Είναι τρανή απόδειξη πως τίποτα δεν ευσταθεί, εφόσον μετά τον μεγάλο σάλο εναντίον του που ενορχηστρωμένα δημιούργησαν, μετά που η αστυνομία τον συνέλαβε, μετα την άρση του απορρήτου από τις τράπεζες, τίποτα δεν ανακάλυψαν, και για να μην γελοιοποιηθούν, άκουσον, άκουσον, τον παραπέμπουν για συνεργεία στα απειλητικά μηνύματα που κάποιος άλλος έκανε και γνωρίζουμε ποιος, ή ποια.
Πιστεύω ότι πρώτα απ όλα έπρεπε να κατηγορηθούν και να δικαστούν όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις παρασύροντας τον κόσμο που ως πρόβατα μετατρέπεται σε όχλο και άγρια θηρία που θέλουν κάποιο, το όποιο θύμα, να το κατασπαράξουν για να βγάλουν από μέσα τους τα άγρια ένστικτα τους.
Έχουν συμβεί πολλά κακά, και πρέπει οι ένοχοι να τιμωρηθούν. Όμως ο λαός – όχλος πρέπει να μάθει να σέβεται κατ αρχάς τους θεσμούς της δικαιοσύνης, πρέπει ύστερα να μην παρασύρεται από τον κάθε δημαγωγό που χωρίς ατομικό ή πολιτικό κόστος και εκ του ασφαλούς κατηγορεί για να φαίνετε ο ίδιος δίκαιος και σωστός, πρέπει κυρίως να μην παρασύρονται οι πολίτες ο ένας από τον άλλο και δια μέσου των καφενείων και των πλατειών να δημιουργούν ομάδες όχλου και οι ίδιοι να συμπεριφέρονται ως τέτοιοι.

Ορισμένοι πολιτικοί θέλοντας να απαξιώσουν κάποιον για αλλότριους δικούς τους σκοπούς, χρησιμοποιούν κάποιους που εν συνηδήσει παίζουν το παιχνίδι τους, και άλλους που ασυνείδητα και παρασυρμένοι πράττουν το ίδιο. Το χειρότερο παιχνίδι κατά την άποψη μου παίζεται από τα ΜΜΕ για συμφεροντολογικούς λόγους, αφού είναι καλά εμπεδωμένο στο λαό πως όλα είναι εξαγορασμένα από το κεφάλαιο και από τους πολιτικούς.
Η γνώμη μου είναι ότι επιχειρείται σε μέγιστο βαθμό μια οργανωμένη εκστρατεία για να εξοντώσουν έναν ανεπιθύμητο πολιτικό αντίπαλο.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι σήμερα είναι η σειρά του δημάρχου που αν ανεχτούμε και επιτρέψουμε την καταδίκη του και την τιμωρία του πριν πρωτα η δικαιοσυνη αποφασίσει , την επόμενη φορά θα είναι κάποιος άλλος, και αλλοίμονο αν ο λαός συνηθίσει να καταδικάζει κάποιον χωρίς αποδεικτικά στοιχεία . Αν αυτό συμβεί, θα καταλυθεί η δημοκρατία του λαού, και θα κυριαρχήσει η τρομοκρατία του όχλου.

Με αυτό μου το άρθρο καλώ τους πολίτες να σταματήσουν να παρασύρονται και η κριτική τους να βασίζεται στη λογική, και η κριτική τους να γίνεται με κοσμικό λόγο.


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗΣ