23 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΡΓΑΣ

Τη Δευτέρα της Καθαρής, απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Γεώργιος Βέργας μετά από δύσκολη πάλη με την επάρατη νόσο που τον ταλαιπώρησε. Ο Γεώργιος Βέργας, ήταν ο πατέρας του πρώην δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα. Η ταφή του θα γίνει με στρατιωτικές τιμές. Η κηδεία θα τελεστεί την Τετάρτη στις 15:00 στην εκκλησία της Παναγίας Χρυσελεόυσης στη γενέτειρα του τη Χλώρακα, το ίδιο και η ταφή του στο κοιμητήριο Χλώρακας. Η οικογένεια του θα δεχτεί συλληπητήρια απο τις 14:00 εως τις 15:00
Ο Γεώργιος Βέργας ήταν αγωνιστής της ΕΟΚΑ, και ήταν μέλος σε μαχητικές ομάδες κρούσεως κυρίως στη Χλώρακα, αλλά και στην πόλη της Πάφου. Γι αυτή του τη δράση διορίστηκε σε αξιωματική θέση στην Εθνική Φρουρά από την κυβέρνηση Μακαρίου κατά τη δημιουργία της Εθνοφρουράς όταν άρχισαν οι Τουρκικές ταραχές το 1963. Αγωνίστηκε σε πολλές μάχες εναντίον των Τούρκων καθώς επίσης και εναντίον των πραξικοπηματιών της ΕΟΚΑ Β΄. Αποστρατεύτηκε  από της τάξεις του στρατού φέροντας τον βαθμό του Συνταγματάρχη.

Για την αντίσταση κατά του πραξικοπήματος και την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας της πατρίδος του από τον Τούρκο εισβολέα, στην 40η εκδήλωση της  επετείου από το πραξικόπημα που οργανώθηκε στον Ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό Κύπρου από τους Αντιστασιακούς αγωνιστές, τιμήθηκε για την Εθνική του προσφορά.