11 Μαΐου 2015

Αδελφοποίηση Χλώρακας με το Δήμο Σαλαμίνας

Στην αδελφοποίηση προχωρεί η κοινοτική Αρχή Χλώρακας με το Δήμο Σαλαμίνας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας Κλεόβουλο Παπακώστα.
Ο κ. Παπακώστας, που πρόσφατα επισκέφτηκε το Δημαρχείο της Σαλαμίνας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως στο πλαίσιο της επίσκεψης είχε συνάντηση τόσο με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας όσο και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Μετά την απόφαση που έλαβε το κοινοτικό συμβούλιο, είπε ο κ. Παπακώστας, η τελετή αδερφοποίησης θα γίνει στην Κύπρο στο τριήμερο πανηγύρι που διοργανώνεται στις 6, 7, και 8 του Σεπτέμβρη στην κοινότητά του, ενώ η τελετή αδερφοποίησης με την Σαλαμίνα θα γίνει το τριήμερο 26, 27 και 28 Οκτωβρίου στη Σαλαμίνα.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση της Σαλαμίνας με τη Χλώρακα, ο κ. Παπακώστας είπε πως οι σχέσεις της Χλώρακας και της Σαλαμίνας ξεκίνησαν με τον καπετάνιο του πλοιαρίου που ήρθε στην Κύπρο, μεταφέροντας οπλισμό. Ο καπετάνιος είχε συλληφθεί και κλείστηκε στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας μαζί με άλλους Χλωρακιώτες αγωνιστές που είχαν συμμετοχή σ’ αυτά τα γεγονότα.
Στόχος μας, συνέχισε, “είναι η σύσφιξη των σχέσεων με το Δήμο Σαλαμίνας στα πολιτιστικά και σε άλλα διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος”.


Πηγη: Kypros.com