9 Δεκεμβρίου 2018

ΑΡΘΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ο ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ
Ένα απλό διαμέρισμα για να κτιστεί, χρειάζεται περίπου 100 χιλιάδες ευρώ. Όσα υπάρχουν προς ενοικίαση, κτίστηκαν πριν την οικονομική κρίση όταν οι τράπεζες είτε θέλοντας να δανείσουν τα χρήματα των Ρώσων, είτε ένεκα απληστίας κάποιων τραπεζιτικών μεγαλόσχημων, δάνειζαν αβέρτα με πολύ υψηλά επιτόκια μέχρι 10% τον απλό κόσμο ο οποίος παρασύρθηκε και υπερδανείστηκε για να κτίσει διαμερίσματα πιστεύοντας ότι τοιουτοτρόπως θα γίνει εισοδηματίας, με αποτέλεσμα δυστυχώς οι περισσότεροι τώρα να είναι υπερχρεωμένοι ή και με κόκκινα δάνεια.
Αν κοστολογήσουμε λοιπόν ένα διαμέρισμα προς 100 χιλιάδες, οι τόκοι με τις παράνομες υπερχρεώσεις των τραπεζών, στοιχίζουν 10 χιλιάδες ανα έτος. Πού λοιπόν, τα ΜΜΕ και κάποιοι επιτήδειοι βρίσκουν ότι τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά; Όταν ο ιδιοκτήτης έχει να πληρώσει δόση και τόκους, με το ενοίκιο που έχει να εισπράττει όσο ακριβά και να κοστολογείται, δεν μπορεί να εξοφλήσει το χρέος, πράγμα που σημαίνει ότι τα ενοίκια αφήνουν ζημία.
Τώρα, γιατί τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλος ντόρος ότι τα ενοίκια είναι ψηλά αφού στην πραγματικότητα όσο και να ακριβύνουν είναι ασύμφορα;
Κατά τη γνώμη μου σε ένα αποσκοπούν. Όπως σε μεγαλουπόλεις άλλων χωρών, οι πολίτες ενοικιάζουν σε ουρανοξύστες οι οποίοι ανήκουν σε κεφαλαιοκράτες, το ίδιο επιχειρείται να γίνει στην Κύπρο.
Μετά τον σάλο που ξέσπασε τον τελευταίο καιρό νάμεσα στους πολίτες εναντίον των ψηλών κτιρίων, προσπαθούν τώρα με αυτό το μοτίβο των ακριβών ενοικίων και των αστέγων, να πείσουν την κοινή γνώμη περί του αντιθέτου ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να εκδώσει πολεοδομικές άδειες χωρίς πολιτικό κόστος.
Τοιουτοτρόπως, όταν οι τράπεζες εκποιήσουν όσα υποθηκευμένα διαμερίσματα και περιουσιακά στοιχεία κόκκινων δανείων, θα έρθουν οι παγκόσμιοι κεφαλαιοκράτες να τα αγοράσουν και να κτίσουν εικοσαόροφα κουτιά-διαμερίσματα για να στεγάσουν τον φτωχό πληθυσμό ο οποίος θα αναγκάζεται να εργάζεται εφόρου ζωής για το ενοίκιο και το φαγητό του, δηλαδή θα εργάζεται για το κεφάλαιο χωρίς να μπορεί να έχει ελπίδα για προσωπική ανέλιξη του, καθώς θα καταντήσει υποχείριο του κεφαλαίου για μια στέγη και ένα φαγητό.

Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ
Τι εννοούμε με τη λέξη βλακεία; Η έννοια της γνωστή  ως το αντίθετο της εξυπνάδας, αλλά όλοι γνωρίζουμε πώς υπάρχουν και έξυπνοι άνθρωποι που συμπεριφέρονται σαν βλάκες.
Ο μοναδικός που κατάφερε να δώσει έναν κάπως πειστικό ορισμό, ήταν ο ιστορικός και οικονομολόγος Κάρλο Τσιπόλα που αποφάνθηκε πώς,  Βλάκας είναι αυτός που προκαλεί ζημιά σε κάποιον άλλο χωρίς ο ίδιος να έχει όφελος.
Δηλαδή ηλίθιοι είναι όσοι με τη λογική που τους διέπει, προκαλούν προβλήματα σε άλλους χωρίς να το καταλαβαίνουν, και γίνονται επικίνδυνοι χωρίς να το θέλουν.
Δυστυχώς καμία αντίσταση δεν μπορεί να προβληθεί έναντι αυτής της βλακείας, καθώς τον ηλίθιο κανείς δεν μπορεί να τον συνετίσει. Ο μόνος τρόπος είναι η απομόνωση του, αλλά αυτό είναι δύσκολο, γιατί οι ηλίθιοι είναι η πλειονότης των ανθρώπων και ακόμα δυσκολότερο, γιατί οι έξυπνοι είναι δύσκολο να τους καταλάβουν, καθώς αν και βλάκες, μπορεί να κατέχουν μόρφωση, σπουδές, ή και σπουδαίες δουλειές.
Υπάρχουν λοιπόν ηλίθιοι πολιτικοί, επιστήμονες, σ όλων των ειδών τις τάξεις, σε όλους τους πληθυσμούς, καθώς η ηλιθιότητα χαρακτηρίζει όλους τους λαούς.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του είδους ανθρώπων, είναι ότι δεν μπορούν να καταλάβουν πώς έχουν λανθασμένη αντίληψη, και επιμένοντας στην ορθότητα του τρόπου που σκέπτονται και ενεργούν, προκαλούν άθελα τους μεγάλη ζημία στους γύρω τους, χωρίς μάλιστα οι ίδιοι να αποκομίζουν οποιοδήποτε όφελος.

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΒΕΡΩΦ
Πολλές πολιτικές προβλέψεις έχω κάνει τις τελευταίες δεκαετίες, και σε καμία δεν έχω πέσει έξω.  Όταν όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τον Τάσο Παπαδόπουλο να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, προέβλεψα ότι στον δεύτερο γύρο δεν θα περνούσε. Προέβλεψα ότι θα τον διαδεχθεί ο Χριστόφιας, διότι τον Γ. Κασουλίδη δεν θα τον άφηναν οι δικοί του να εκλεγεί, και όπως είδαμε, ενώ το ΔΗΚΟ δήλωσε κατ αρχήν την υποστήριξη του, η ηγεσία του ΔΗΣΥ δεν έσπευσε να διαβουλευτεί μαζί τους. Το σχέδιο ήταν να αφήσουν τον Χριστόφια να κερδίσει, ώστε στις επόμενες να τον νικήσει ο Ν. Αναστασιάδης ως εύκολο αντίπαλο.
Πράγματι, τα πράγματα συνέβησαν ακριβώς έτσι. Προέβλεψα επίσης και τη δεύτερη θητεία του Ν. Αναστασιάδη υπό την ανοχή του ΑΚΕΛ, καθώς όπως εξήγησα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν θα περνούσε στο δεύτερο γύρο, οπότε τη δεύτερη εβδομάδα θα ήταν αντιπαράθεση δεξιάς και αριστεράς. Αν το ΑΚΕΛ δεν επιθυμούσε την άνοδο του Αναστασιάδη, μπορούσε να την αντικόψει υποστηρίζοντας τον Ν. Παπαδόπουλο. Αντί αυτού, υποστήριξε τον Σ. Μαλά γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι μόνο με τις ψήφους της Αριστεράς, δεν θα εκλεγόταν.
Τώρα, στις επόμενες εκλογές, οι δρόμοι όλοι ανοίγονται για τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Παίζοντας έξυπνα ο ίδιος, καμώνεται πώς σε κάποια σημεία διαφωνεί με τον Νίκο Αναστασιάδη, ώστε να συμπορευτεί ολίγον με το ΑΚΕΛ για να τύχει αν χρειαστεί της εύνοιας του όταν έρθει η ώρα, όπως την πέτυχε ο νυν πρόεδρος στις δύο προηγούμενες εκλογές, δηλαδή το ΑΚΕΛ υποστήριξε και τις δύο φορές τον Σταύρο Μαλά, ενώ ήταν ολοκάθαρο πώς δεν εκλεγόταν, έτσι που εκλέγηκε ο Νίκος Αναστασιάδης.
Ταυτόχρονα ο αβέρωφ Νεοφύτου έχει κάνει φανερό μέτωπο με τον Νικόλα Παπαδόπουλο ο οποίος πλέον γνωρίζει εκ πείρας ότι ή κοινοπραξία που έκανε με τα άλλα κόμματα στις προηγούμενες εκλογές δεν απέδωσε, άρα δεν μπορεί να έχει ελπίδες μαζί τους, οπότε όλα δείχνουν πώς έχει συμφωνήσει μαζί του. Εξ άλλου η πολιτική του ΔΗΚΟ τον τελευταίο καιρό, δείχνει να συμπορεύεται με τον ΔΗΣΥ.
Επίσης, γνωρίζοντας ο Νικόλας πώς χρειάζεται τον Αβέρωφ ώστε να ανακόψει τα φτερά του Κάρογιαν, μάλλον έχουν κάνει κάποιες συμφωνίες επ αυτού, γι αυτό στο καταστατικό συνέδριο της ΔΗΠΑ, κανείς εκ της κυβερνήσεως παρευρέθηκε.
Ακόμα, καθώς και οι δύο, Αβέρωφ και Νικόλας, έχουν την υποστήριξη της Αμερικής και της Αγγλίας, και επειδή ξέρουν επίσης να χειρίζονται την κοινή γνώμη, πιστεύω πώς τα επόμενα χρόνια θα κυβερνούν αυτοί και ουδείς άλλος.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΜ
Η άνοδος πέραν του 10% του ΕΛΑΜ στις επόμενες εκλογές, πιστεύω πως θα είναι εύκολη καθώς οι Συναγερμικοί ψηφοφόροι που έως τώρα ψήφιζαν λευκό γιατί διαφωνούσαν με την πολιτική του κόμματος επί του Κυπριακού αλλά θεωρούσαν ως προδοσία να δώσουν αλλού τη ψήφο τους, μετά από πολλές αποχές πιστεύω πλέον έχουν αποβάλει το αίσθημα της ενοχής και πάρα πολλοί θα ψηφίσουν ΕΛΑΜ καθώς εκφράζει την ιδεολογία τους.
Πολλοί ψήφοι επίσης θα δοθούν στο κόμμα αυτό, από πρώην μέλη επίσης του ΔΗΣΥ τα οποία εντάχθηκαν σε νεοφανή κόμματα όπως ΕΥΡΩΚΟ και Κίνημα Αλληλεγγύης. Αυτά τα κόμματα δημιουργήθησαν για προσωπικούς συμφεροντολογικούς λόγους, και είναι καταδικασμένα να έχουν την ίδια μοίρα που έχουν όλα τα περιστασιακά κόμματα, σε αντίθεση με το ΕΛΑΜ το οποίο δημιουργήθηκε ως κόμμα με σταθερή ιδεολογία και αποτελείται από οπαδούς και ηγέτες που μόνο ζημία έχουν στην προσωπική τους ζωή ένεκα της υποστήριξης αυτής, αλλά περισσότερο γιατί έχει Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.
Ο λαός δύσκολα αλλάζει παρατάξεις ένεκα του πατροναρίσματος και του έντεχνου bulling που δέχονται από τα ΜΜΕ καθώς κυρίως κατευθύνονται από τα μεγάλα κόμματα. Αλλά νομίζω με τον καιρό που πέρασε χωρίς αυτά να παραδέχονται πως έχουν ευθύνη για τη μεγάλη οικονομική καταστροφή που έπληξε τον τόπο, αρχίζουν πολλοί οπαδοί σιγά σιγά να αποστασιοποιούνται. Έχει δηλαδή πλέον αντιληφθεί ο απλός πολίτης την ψεύτικη και παραπλανητική ρητορική των κομμάτων τους που αναπτύσσουν ως δικαιολογία και άρνηση ενοχής.
Σε αντίθεση, το ΕΛΑΜ καταφέρνει να απευθύνεται ευκολότερα στην κοινωνία, γιατί μιλά ξεκάθαρα για τα πιστεύω που το διέπουν, τα οποία είναι και ιδανικά που χαρακτηρίζουν τον Ελληνισμό από αρχαιοτάτων χρόνων.
Όλα αυτά συνθέτουν μιαν αλλαγή νοοτροπίας στις σκέψεις των ψηφοφόρων, που πλέον ευκολότερα θα δώσουν θετική ψήφο στο ΕΛΑΜ

ΚΑΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Η βία και η κακία στους πιο πολλούς είναι έμφυτη ως αποτέλεσμα κληρονομικότητας, αλλά και γιατί είναι διάχυτη στο DNAτους σε άλλους φανερά, και σε άλλους κρυφά. Πολλοί με χαιρεκακία έκδηλα έχουν την κακία στη συμπεριφορά τους, και λιγότεροι έχουν τη βία. Όμως δυστυχώς οι άνθρωποι είναι φτιαγμένοι ως ζώα, όπως  τα άγρια ζώα της φύσης που έχουν αιμοβόρα ένστικτα για τη συντήρηση τους απλά και χωρίς συνείδηση, έτσι και οι άνθρωποι που δυστηχώς πολλές φορές τα ξεπερνούν.
Βλέπουμε σε πολέμους να σφάζονται και να σκοτώνονται, βλέπουμε κάποιους όταν συναθροίζονται να γίνονται αγέλες και να θέλουν να καταστρέφουν, να γίνονται όχλος και όσο μεγαλύτερος, τόσο και καταστροφικότερος.

Τα γράφω όλα αυτά, καθώς σήμερα ανακάλυψα στο διαδίχτυο μια ταινία σινεμά με πρωταγωνιστή τον σκληρό της οθόνης Τζέϊσον Στάθαμ που δεν είχα δει προηγουμένως, και την παρακολούθησα με ενδιαφέρον. Ήταν μια ταινία δράσης που την ευχαριστήθηκα ένεκα της καλής ηθοποιίας των πρωταγωνιστών, αλλά δυστυχώς με κακά μηνύματα για πολλούς αφελείς,  που θα παρασύρονταν εύκολα στη βία και στην ανομία, καθώς παρουσίαζε τους κακούς ως καλούς κακούς, με αισθήματα και συνείδηση. Ήταν μια ταινία με πληρωμένους δολοφόνους που σκότωναν ακόμα και δικούς τους ανθρώπους, όταν το  απαιτούσε ο κώδικας τιμής –άκουσον άκουσον- του επαγγέλματος.
Και κάθισα και σκέφτηκα και διερωτήθηκα, πώς οι άνθρωποι ακόμα και οι καλοί, να μην γίνονται κακοί, όταν οι βιομηχανίες του χρήματος τους παρουσιάζουν ως πρότυπα γκάγκστερ και δολοφόνους;  Πώς όλοι όσοι έχουν καταληστέψει τον τόπο, δηλαδή τραπεζίτες και  πολιτικοί να μην το κάνουν, αφού οι κακοί αμείβονται και οι καλοί υποφέρουν, αφού ο νόμος εξαγοράζεται ή και εκβιάζεται;

Ατό ήταν περίπου το νόημα της ταινίας, και είναι έργο που τον έχουν παρακολουθήσει μυριάδες, καθώς ο πρωταγωνιστής είναι από τους καλύτερους σκληρούς ηθοποιούς του Χόλυγουντ.  
Ύστερα προσπαθούν οι καλοί γονείς, να διδάξουν τα παιδιά τους να είναι καλοί άνθρωποι, πόσοι όμως θα τα καταφέρουν όταν η αδηφάγα κοινωνία διδάσκει το αντίθετο;   

Η επίδειξη δύναμης
Πρέπει να θαυμάζουμε όσους έχουν άξιες και όχι εξουσίες.
Η επίδειξη δύναμης κάποτε αποτελεί στάση άμυνας ώστε να αποτρέπει οποιονδήποτε bullying, τις περισσότερες φορές όμως αποτελεί ένα νοσηρό φαινόμενο των νταήδων, λέξης που αρχικά ήταν συνώνυμος του δυναμικού άνδρα που θαύμαζαν όλοι, αλλά που στη συνέχεια ξέπεσε συμβολίζοντας τον τον παλικαρά που στερείτο παντός είδους σεβασμού.
Οι νταήδες είναι συγκεκριμένοι τύποι ανθρώπων πρωταγωνιστές καταστάσεων που δεν αρκούνται μόνο στην επίδειξη δύναμης, αλλά γίνονται πρωταγωνιστές κυρίως ψυχολογικής και φοβικής τυραννίας, που με συστηματική και απρόκλητη καταπίεση ή και χρήση βίας οδηγούν τα θύματα τους που αδυνατούν να αντιδράσουν, σε μια αγχωτική κατάσταση φόβου που τους φθείρει ψυχολογικά. Και όλα αυτά γίνονται με απώτερο σκοπό ο θύτης να ανακτήσει τον έλεγχο, ακόμα κάποιες φορές απλά και μόνο για να νιώσει ισχυρός, να αυτοεπιβεβαιωθεί. Θέλοντας οι περισσότεροι άνθρωποι να υπερέχουν των άλλων, αλλά μη έχοντας τον τρόπο ή τα μέσα να το επιτύχουν, και θέλοντας να ξεχωρίζουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, προσπαθούν τοιουτοτρόπως να επιδείξουν την αξία, τη δύναμη και την ικανότητα τους.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι που αρέσκονται στην επίδειξη, αλλά ως ευγενείς και κοινωνικά μορφωμένοι, μέσα από ευγενή άμιλλα αγωνίζονται και ξεχωρίζουν, και ως εκ του αποτελέσματος των πράξεων τους, αναδεικνύονται και αποδεικνύονται πρώτοι. Αυτοί είναι άνθρωποι υπερήφανοι που δεν καταδέχονται να υπερτερούν εις βάρος άλλων ασθενέστερων και αδύναμων. Είναι όσοι έχουν ξεπεράσει τα ένστικτα της βουλιμίας για δύναμη και εξουσία, είναι όσοι με την αξία τους και όχι την εξουσία τους, προκαλούν τον σεβασμό και τον θαυμασμό.

ΒΑΣΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ
Τα ένστικτα είναι οι τάσεις και οι ορμές των ζωντανών οργανισμών  για συγκεκριμένες συμπεριφορές και αντιδράσεις. Προϋπάρχουν της μνήμης και της μάθησης, και είναι εγγενή χαρακτηριστικά του βιολογικού είδους. Είναι τρόποι συμπεριφοράς που υποβάλλονται από τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα υποσυνείδητα στον οργανισμό για την αντιμετώπιση ορισμένων καταστάσεων. Είναι διαταραχές του εγκεφάλου για κυριαρχία των ενστίκτων στη συμπεριφορά του ανθρώπου. Όσα πάθη καλά ή κακά, αγάπη ή μίσος, χαρά ή λύπη, μίσος ή εχθρότητα, φθόνος ή θαυμασμός, ειρωνεία ή αυτοσαρκασμός, όλα είναι αποτέλεσμα των εγγενών και αρχέγονων ενστίκτων που κυριαρχούν στους πλείστους ανθρώπους με αποτέλεσμα να μετατρέπουν την αντίδραση τους  σε δράση.
Ένεκα αυτών των παρορμήσεων λοιπόν,  όταν κάποιοι ασκούν  ψυχολογική πίεση προς ασθενέστερους που ένεκα αντικειμενικών δυσκολιών δεν μπορούν να αντιδράσουν και να αντισταθούν για να προστατευτούν, είναι μια χείριστη κακοποίηση των συναισθημάτων των θυμάτων τους, που βαθμιαία οδηγεί στην παραίτηση τους, στην παράδοση τους  και στην αποδοχή της πίεσης που εξασκείται πάνω τους, με αποτέλεσμα την πρόκληση δυσανασχέτησης και μεγάλου άγχους στην ανημποριά τους για αντίδραση και αντίσταση.
Είναι δυστυχώς πραγματικότητα ο κάθε άνθρωπος όσο δυνατός να είναι, όταν στοχοποιηθεί , να καταντά θύμα. Πόσον μάλλον όταν προέρχεται από μειονότητες και όταν έχει διαφορετικούς προσανατολισμούς.
Έχουμε λοιπόν τους θύτες και τα θύματα. Δεν χρειάζεται οι θύτες να είναι οι δυνατοί και τα θύματα οι αδύνατοι, ούτε οι μεν να είναι εξυπνότεροι από τους δε. Όλα εξαρτώνται από το περιβάλλον, από τις συνθήκες, και από την κουλτούρα των εμπλεκομένων, αλλά δυστυχώς κυρίως εξαρτάται από τα υποσυνείδητα ένστικτα που όλοι έχουμε μέσα μας. Μπορεί ένας άνθρωπος από μόνος του να είναι πράος και ευγενής, όταν όμως ομαδοποιηθεί με άλλους να γίνεται βίαιος και να βγάζει έναν κακό εαυτό καθώς παρασύρεται, και όλοι μαζί όπως μια αγέλη ζώων, γίνονται παρομοίως όχλος ανθρώπων που σαν άγρια ζώα θέλουν να κατασπαράξουν και να σκοτώσουν.
Όταν λοιπόν το θύμα δεν έχει πού να στραφεί για βοήθεια, όταν είναι φοβισμένο και δεν βρίσκει τρόπο αντίστασης, αυτή η μη αντίδραση, αποθρασύνει τους θύτες που με περισσότερη βαναυσότητα σπρώχνουν το θύμα προς τη καταστροφή του.
Και όταν τα αποτελέσματα εκ των πράξεων τους καμιά φορά είναι του χειρίστου είδους δηλαδή π.χ. το θύμα να οδηγηθεί σε μια βίαιη πράξη, πολλοί εξ αυτών μετανοούν το λάθος τους και στεναχωριούνται και διερωτώνται πώς επέδειξαν τόση κακία.
Όμως το θέμα είναι απλό. Ο Θεός εποίησε τα ζώα και τα προίκισε με βασικά ένστικτα για την επιβίωση τους. Στον άνθρωπο ζώο, απλά έδωσε περισσότερο μυαλό γι αυτό εκπολιτίζεται, σε αντίθεση μα τα άλλα ζώα. Καθώς όμως τα βασικά του ένστικτα παραμένουν εντός του, πολλές φορές εκδηλώνονται είτε από μόνα τους, είτε κυρίως όταν άλλοι τον καθοδηγήσουν και τον παρασύρουν.
Αυτά τα βασικά καταστροφικά ένστικτα για επιβίωση με τα οποία είναι προικισμένοι εκ της γεννήσεως τους οι άνθρωποι και τα οποία υποβόσκουν στα υποσυνείδητα τους, κάποιοι τα ελέγχουν εύκολα και κάποιοι δύσκολα. Βασισμένοι σε αυτή την αρχή, οι πολύ έξυπνοι παντοκράτορες της γης, κουμαντάρουν ολόκληρους πολιτισμούς και καθοδηγούν ολόκληρες χώρες σε ατραπούς, διαμάχες, σε επαναστάσεις και πολέμους, για μοναδικό και απώτερο δικό τους συμφέρον. Ακόμα και οι πολιτικοι  κυρίως δε οι κυβερνήσεις, με βαση αυτά, πολιτεύονται και διοικούν.
Είναι βασικά ένστικτα, που κατά τη γνώμη μου ο Θεός εν σοφία έδωσε στους ανθρώπους ως τρόπο επιβίωσης και διαιώνισης, αλλά και αυτοκαταστροφής ταυτοχρόνως, ώστε τοιουτοτρόπως να μην πληθύνονται υπέρμετρα, για να τους χωρεί και να τους αντέχει ο πλανήτης γη.  

ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας ξεκίνησε την ανέγερση έργου-τοπωσύμου της Χλώρακας εντός της κεντρικής πλατείας της εκκλησίας. Είναι ένα έργο μεγάλου μεγέθους ύψους πέραν των δυο μέτρων και μήκους όλο το πλάτος της πλατέας.
Ως ενεργός πολίτης διαφωνώ με το όλο έργο, καθώς διχοτομεί την πλατεία στα δύο και σκιάζει τον καθεδρικό ναό της κοινότητας.
Ένα έργο τόσο μεγάλου μεγέθους θα έπρεπε να τοποθετηθεί κατά μήκος σε μια άκρια ώστε να μην μοιράζει στα δύο το όλο πρόσφατο έργο της ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας που στοίχησε ένα εκατομμύριο και κάποιες εκατοντάδες  χιλιάδες ευρώ, ή ακόμα καλύτερα στην είσοδο του χωριού ώστε να ορίζει τα σύνορα της Χλώρακας.
Και επειδή δεν πρέπει να διχοτομούμε τις πλατείες, αλλά να τις ανοίγουμε, καλώ τους Κοινοτικούς άρχοντες να ακούσουν τη φωνή των κατοίκων οι οποίοι πιστεύω  είναι αντίθετοι, να σταματήσουν την ανέγερση και να διαπιστώσουν το αληθοφανές, ότι δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων διαφωνεί.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΟΥΗΣ