5 Νοεμβρίου 2012

Θέλει στέγαστρα η Χλώρακα


Προτεραιότητα αποτελεί για το κοινοτικό συμβούλιο της Χλώρακας η τοποθέτηση στεγάστρων στις στάσεις των λεωφορείων.
Η κοινότητα έχει μείνει χωρίς στέγαστρα εδώ και ένα χρόνο, μετά τη ξαφνική κίνηση του επιχειρηματία που τις είχε τοποθετήσει να τις αφαιρέσει, και η έλλειψή τους είναι ιδιαίτερα εμφανής, πολύ περισσότερο λόγω του τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κλεόβουλος Παπακώστα σε επικοινωνία του μαζί μας, υπάρχει έγνοια και μέριμνα ώστε στο νέο προϋπολογισμό της κοινότητας να περιλαμβάνεται και κονδύλι που να αφορά την κάλυψη της ανάγκης αυτής. Ήδη έχει ληφθεί απόφαση ώστε ο αρμόδιος μηχανικός εξετάζει τις παραμέτρους ώστε να εξακριβωθεί το ύψος του απαραίτητου ποσού.
Ο κος Παπακώστα επιβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί από τον Γιώργο Ιωαννίδη του ΟΣΥΠΑ για την προετοιμασία πρότασης για στέγαστρα και δήλωσε την προθυμία του για να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών για την υλοποίηση του σχεδιασμού.
Η εξέλιξη αυτή θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται από τις αστικές συγκοινωνίες, αφού σχετικά σύντομα αναμένεται να εγκατασταθούν και τα ηλεκτρονικά συστήματα ειδοποίησης στις στάσεις.
Ο Σωτήρης Κωλέτττος, Διευθυντής Τμήματος Οδικών Μεταφορών, ανέφερε ότι κάποιες από τις ανάδοχες εταιρείες έχουν ήδη μπει στη διαδικασία για εξασφάλιση προσφορών για τα ηλεκτρονικά συστήματα και σημείωσε ότι και η εταιρεία της Πάφου είναι μία από αυτές.
Θετική η Χλώρακα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ΟΣΥΠΑ για στέγαστρα στις στάσεις. Αποφάσισε τη διερεύνηση του κόστους το Συμβούλιο ώστε να το συμπεριλάβει στον πρϋπολογισμό.
"Επιλογές Πάφου"