7 Απριλίου 2015

Επιλεγμένες εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017

ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΠΑΦΟΣ2017
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάφος2017 επικεντρώνεται σε 3 εκδηλώσεις του μήνα οι οποίες ποικίλουν σε χρώμα, ήχους και δημιουργικότητα. Μεταμόρφωση χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης μέσω graffiti και street art, παρουσίαση του TabulaFortis - έργου του 2017 και τη συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ. 

STREET ART

Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Απριλίου 2015
Χώρος στάθμευσης Αρχ. Μακαρίου 11:00 - 18:00
T: 26 932017 / 99478162

MAKE IT NEW PAFOS2017

Street Art Square
Η διήμερη αυτή δράση έχει σκοπό να μεταμορφώσει τον χώρο στάθμευσης στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Πάφο με δημιουργική συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος του Πάφος2017  «Make it New». Εικαστικές παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο υποβαθμισμένων χώρων προσκαλώντας καλλιτέχνες και κατοίκους της πόλης στοχεύοντας στη δημιουργία μιας υπαίθριας γκαλερί. Στο πνεύμα του Ανοικτού Εργοστάσιου Πολιτισμού pen Air Factory) το Πάφος2017 δίνει μια άλλη διάσταση σε εναλλακτικούς χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Colour Nomads, PAPARAZZI, BILLYGEE, Χάρης Πασπαλλής, Σωκράτης Πετράκης, Alexandra Bulgakova & team, Χάρης Χριστοφόρου, Marina Shaylapina & team, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Μιχάλης Αργυρού, Χρίστος Αβραάμ, Γιάννης Σακέλλης, Κυριάκος Καδής, 2C street, Miriam McConnon και Γιώτα Ιωαννίδου.

Διοργανωτές: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου, PAFOS2017
Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
Υποστηρικτές: Δήμος Πάφου, fondazione PistolettoCITTADELLARTE
Χορηγός Επικοινωνίας: Rock FM
Επιμέλεια: Γιάννης Σακέλλης


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015
Παλιά Ηλεκτρική 12:00
Οδός Βλαδίμηρου Ηρακλέους 8, 8010  - Πάφος
Τ: 26 932017

ΤABULA –FORTIS PAFOS2017

Παρουσίαση έργου του 2017
Ενώνοντας Ηπείρους και Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς και κάτω από την θεματική «Στάδια του Μέλλοντος» το Πάφος2017 καλεί τους δημιουργούς και εμπνευστές του έργου TabulaFortis, Anthony Heywood και Uwe Derksen να παρουσιάσουν το σκεπτικό του έργου τους που θα πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος2017.

Το έργο TabulaFortis (The Peace Table) υποδηλώνει μεταφορά και μηνύματα μέσα από την συλλογή ξύλων της περιοχής που ταξιδεύει, δημιουργώντας ένα μεγάλων διαστάσεων γλυπτό-τραπέζι το οποίο προσθέτει αισθητικές και κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις. Το έργο θα τοποθετηθεί στο Χάνι του Ιμπραήμ, χώρος ο οποίος και μέσω της αρχικής του χρήσης, ως χώρος διαμονής και πέρασμα καραβανιών διαφόρων εθνικοτήτων. Στόχος του έργου είναι να ενθαρρύνει εκ νέου την ανταλλαγή και συνύπαρξη των πολιτών και ξένων λειτουργώντας σαν πλατφόρμα διαλόγου.

Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΖΑΖ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015
Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου 20:00
Γλάδστωνος 7, Πάφος  
Τ: 26 932017

JAZZ-ARTS
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Τζαζ που καθιέρωσε η Unesco, το Πάφος2017 προσκαλεί σε μια συνάντηση της τζαζ και των τεχνών, τον μαέστρο Γιάννη Χατζηλοίζου στο πιάνο και τους Αλίκη Χρυσοχού και Γιάννη Ιωάννου στο τραγούδι.

Οι καταξιωμένοι αυτοί μουσικοί, σε μουσικές George Gershwin, Cole Porter, John Kander, Scott Joplin, Dave Brubeck, Herbie Hancock, Charlie Parker κ.α. μεταφέρουν τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως  μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας.


Είσοδος ελεύθερη