1 Φεβρουαρίου 2013

Κυματοθραύστης στη Χλώρακα

Προωθούνται κυµατοθραύστες αποβάθρες και εξέδρες στις παραλίες  του Δυτικού Παραλιακού Μετώπου, µέχρι τον Άγιο Γεώργιο Πέγεια
Η μελέτη που είχε ανατεθεί από τα Δημοσία Έργα σε ιδιώτες μελετητές ολοκληρώθηκε και βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης.
Οι προτάσεις των μελετητών, παρουσιάστηκαν προχθές στο Δήμο Πάφου και χτες αναμενόταν να απρουσιαστεί στα κοινοτικά συμβούλια Χλώρακας, Κισσόνεργας Λέμπας και τον Δήμο Πέγειας.
Πρόκειται για την παραλιακή περιοχή από την Πάφο μέχρι τον Άγιο Γεώργιο Πέγειας έκτασης 24,5 χιλιομέτρων, στην οποία παρατηρείται έντονη διάβρωση.
Η περιοχή ήδη είναι αξιοποιημένη τουριστικά και θεωρείται ότι με τη συγκεκριμένη μελέτη θα βοηθηθεί και αυτό το μέρος ώστε να δημιουργηθούν παραλίες κατάλληλες και δημοφιλείς.

Στη Χλωρακα,
στη περιοχή του Ξενοδοχείου Άγιος Γεώργιος οι μελετητές εισηγούνται την κατασκευή τεσσάρων 4 νέων αποσπασμένων κυματοθραυστών χαμηλής στέψης, ενώ αναδιατάσσονται τα υφιστάμενα παράκτια έργα. Η περιοχή στη σκιά των κυματοθραυστών εμπλουτίζεται με άμμο, σε μήκος 300™ περίπου.